van der Horst

Paul Ricard: Dubbel podium en Europese titel van vicekampioen GT2 voor Peter Guelinckx en Bert Longin

PK Carsport - Audi R8 LMS GT2
PK Carsport - Audi R8 LMS GT2
In het Zuid-Franse Le Castellet wisten Peter Guelinckx en Bert Longin tijdens de laatste meeting van de Fanatec GT2 European Series 2021 twee keer op het podium te finishen in de Pro-Am categorie. Het leverde hen in het Europese GT2-kampioenschap meteen ook de titel van vicekampioen op.
Voor de start van de laatste meeting maakten Guelinckx en Longin nog kans op de ultieme bekroning. Dat was op zich al een hele prestatie. “We hebben een uitstekend seizoen achter de rug”, weet PK Carsport teambaas Anthony Kumpen. “Niet vergeten dat Peter met amper een paar maanden ervaring op zak aan zijn allereerste volledige seizoen in de autosport toe was. Had je ons voor de start van het seizoen gesteld dat we vicekampioen zouden worden, dan hadden we daar met beide handen voor getekend.”

PK Carsport - Audi R8 LMS GT2
PK Carsport - Audi R8 LMS GT2
Maar na een uitstekend seizoen, met onder andere drie overwinningen, bleef de titelstrijd tot de allerlaatste race open. “Als je dan uiteindelijk toch geen kampioen wordt, dan is er onvermijdelijk wat ontgoocheling”, geeft Peter Guelinckx toe. “Maar die ebt snel weg als je stilstaat bij wat we dit seizoen hebben gepresteerd. Tegenover andere Am-rijders – sommigen hebben al jaren ervaring in de GT-racerij – heb ik me als rookie meer dan kunnen bewijzen. Ik denk dat ik trots mag zijn op onze prestaties. En meteen vicekampioen van Europa worden… Dat maakt me supergelukkig, ja.”

“Wat Peter heeft laten zien, blijft een straf verhaal”, vult Bert Longin aan. “Ook tijdens deze laatste meeting. Onze set-up was niet helemaal ideaal, maar toch trok Peter zich meer dan aardig uit de slag. Hoed af daarvoor.”

Podium Pro-Am klasse.
Podium Pro-Am klasse.
Dat die laatste meeting moeilijk zou worden, wisten Guelinckx en Longin op voorhand, maar toch werd het zwaarder dan verwacht. “Na succesvolle tests half september trokken we vol vertrouwen naar Le Castellet, maar afgelopen weekend waren de omstandigheden helemaal anders”, weet Anthony Kumpen. “We vermoeden dat het houden van de Bol d’Or (een 24 uurs-race voor motoren, red.) eind september daar wel iets mee te maken heeft. De banden op onze Audi vertoonden in ieder geval veel meer pick-up, wat de wegligging uiteraard niet beter maakte.”

Toch wisten Guelinckx en Longin twee keer als derde in de Pro-Am categorie te finishen. “Nu zijn we klaar om het volgend jaar opnieuw te proberen”, besluit Peter Guelinckx. “Dan keren we terug met twee Audi’s, met Stienes Longin op de tweede wagen. Onze ambities? Een plaatsje beter doen dan dit jaar…”

Team Longin
 



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Blancpain GT Sports Club op maandag 4 oktober 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Paul Ricard.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons