van der Horst

Paul Ricard: Eerste overwinning voor Stéphane Lémeret en Antoine Potty

CMR - Toyota GR Supra GT4
CMR - Toyota GR Supra GT4
Tijdens de tweede race van de GT4 European Series in Paul Ricard was het eindelijk raak voor Stéphane Lémeret en Antoine Potty. Potty kon zich na de start met de CMR Toyota van een vierde naar een tweede plaats hijsen, zodat Lémeret op 20 minuten van het einde de leiding kon overnemen om alzo naar hun eerste winst van het seizoen te rijden. Aan de meet hadden zij genoeg voorsprong op de CMR Alpine van Loris Cabirou en Vincent Beltoise, terwijl de Saintéloc Racing Audi van Fabien Michal en Grégory Guilvert derde werden en tevens de Pro-Am-klasse wonnen.
  • Skylimit Events
Al van bij de start viel het op dat de United Autosports McLaren van Charlie Fagg en Bailey Voisin niet zo sterk was als eerder in het weekend, want de Saintéloc Racing Audi reed ervan weg en de Pro-Am AKKA ASP Mercedes van Jim Pla en Jean-Luc Beaubelique en de CMR Toyota snelden voorbij de McLaren. Voor Potty was het gewoon aanklampen bij de andere twee wagens, gezien beiden nog hun amateur moesten inzetten. Dat deed onze landgenoot met verve en hij kon zich zelfs naar een tweede plek hijsen, zodat Lémeret nog maar één wagen moest inhalen. Dat deed die laatste, op twintig minuten van het einde. Voor de tweede plaats kwam de beslissing pas in de laatste ronde, waar Beltoise zonder problemen voorbij Michal reed, al was die laatste niet uit op een plek in de algemene stand, maar op de klassewinst in Pro-Am.

Selleslagh Racing Team - Mercedes-AMG GT4
Selleslagh Racing Team - Mercedes-AMG GT4
Nog in die klasse reden Luca Bosco en O'Neill Muth een degelijke race met de Selleslagh Racing Team Mercedes-AMG. Beide heren lieten zich opmerken, maar konden net geen podium pakken in de Pro-Am-klasse. Ze eindigden uiteindelijk als vijftiende algemeen en vierde in hun klasse. Wat betreft onze overige landgenoten, die uitkwamen in de Am-klasse, zagen we Sven Van Laere en Johan Vannerum in de tweede Selleslagh Racing Team Mercedes als 34ste algemeen en zevende in de klasse eindigen, terwijl Paul Theysgens en Pascal Bachmann in de Street Art Racing Aston Martin één plaatsje verder de finish overschreden. De klasse zelf werd gewonnen door Christophe Hamon en Michael Blanchemain in de Team Fullmotorsport Audi.

Foto's: GT4 European SeriesDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in FIA GT4 op zondag 30 mei 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Paul Ricard.
  • Belgian Truck GP

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons