van der Horst

Paul Ricard: Winst voor NM Racing Team - Eerste podium voor Antoine Potty

NM Racing Team - Mercedes-Benz AMG GT4
NM Racing Team - Mercedes-Benz AMG GT4
In de eerste race van de dag voor de European GT4 Series in Paul Ricard ging de overwinning naar het Spaanse NM Racing Team. Lluc Ibañez en Xavier Lloveras namen de leiding over tijdens de pitstops en hielden een sterk oprukkende V8 Racing Chevrolet van Job Rappange en Thijmen Nabuurs achter zich. Derde eindigde de CMR Toyota van Antoine Potty en Timothé Buret, die nochtans lang aan de leiding lag. Ook zijn er al twee van de drie titels beslist.
CMR - Toyota GR Supra GT4
CMR - Toyota GR Supra GT4
Potty kon de Toyota op pole zetten en nam ook de leiding in de openingsfase van de race, met Ibañez in zijn zog. Tijdens de pitstops besloot NM Racing Team vroeg te pitten en dat werkte. Lloveras nam de leiding over en werd niet meer bedreigd. Buret kwam als tweede buiten, maar kon niets beginnen tegen de Camaro GT4 van Nabuurs. Achter hen speelde zich er nog een belangrijk gevecht af, namelijk deze om de titel. Stéphane Lémeret en Gaël Castelli hadden met hun CMR Toyota nog een kans om de titel in de Silver Cup te behalen, maar dan moesten zij beter doen dan de AGS Events Aston Martin van Théo Nouet en Valentin Hasse-Clot. Beide wagens bleven constant in elkaars buurt, maar het Franse duo eindigde één plaats hoger en werden zo dus kampioen in de Silver Cup.

SRT Selleslagh Racing Team - Mercedes-Benz AMG GT4
SRT Selleslagh Racing Team - Mercedes-Benz AMG GT4
Ook de Am-klasse gaat de titel naar AGS Events. Gezien Bob Herber niet aanwezig is in Frankrijk, stond Nicolas Gomar en Gilles Vannelet niets in de weg om de titel binnen te rijven, wat ze met een overwinning in de klasse ook lukte. Vanavond is het alleen nog zien wie de titel in de Pro-Am Cup zal pakken. Ook Selleslagh Racing Team was met zijn twee wagens aanwezig. Esteban Muth nam een goede start reed goed vooraan mee, maar nadat Kenneth Heyer overnam, viel de Mercedes terug naar een zevende plek. De tweede wagen met Thierry Vermeulen en Max Koebolt startte als twaalfde en maakte in de race maar één plaatsje goed, waardoor zij als elfde geklasseerd werden en achtste in de Silver Cup.

Foto's: GT4 European SeriesDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in FIA GT4 op zaterdag 14 november 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Paul Ricard.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons