Paul Ricard: Eerste podium voor Comtoyou Racing

Mehdi Bennani in de achtervolging op Dan Lloyd
In de openingsrace voor de TCR Europe serie te paul Ricard eindigde Mehdi Bennani op de tweede plaats met de Audi RS 3 LMS van het Belgische Comtoyou Racing. Winnaar van die eerste race was Dan Lloyd (Brutal Fish Racing – Honda Civic Type R). De Brit ging als derde van start maar wist zich al in de eerste ronde naar voor te werken en de leiding te pakken. Een positie die hij niet meer zou afstaan.
Dan Lloyd - Brutal Fish Racing Honda Civic Type R
Mehdi Bennani, vorig jaar nog actief in de WTCR, eindigde in het spoor van de Brit op de tweede plaats. John Filippi (Target Competition - Hyundai i30 N) pakte de laatste podiumplaats. Teddy Clairet (Team Clairet Sport - Peugeot 308) en Néstor Girolami (PSS Racing - Honda Civic Type R) maakten de top vijf vol. Sami Taoufik eindigde met een tweede Audi van Comtoyou Racing op de achtste plaats maar kreeg na de race een straftijd van 2 seconden voor een contact met Mat’o Homola waardoor hij een plaats zakt in het klassement. Zowel Nicolas Baert (Comtoyou Racing Audi RS 3 LMS) als Tom Coronel (Boutsen Ginion Racing – Honda Civic Type R) moisten het strijdtoneel vroegtijdig verlaten.

Foto's: TCR Europe

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in TCR Europe op zaterdag 22 augustus 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Paul Ricard.