van der Horst

Paul Ricard: Eerste startrij voor Mercedes

Comtoyou Racing - Audi R8 LMS GT3 EvoII
Comtoyou Racing - Audi R8 LMS GT3 EvoII
Tijdens de kwalificaties voor de GT World Challenge Europe Endurance-wedstrijd op Paul Ricard was het Mercedes dat de eerste startrij innam. Marciello, Boguslavskiy en Gounon (Akkodis Mercedes #88) reden een gemiddelde tijd van 1:53.745 en pakten zo de eerste startplek, voor de AlManar Mercedes #777 van Engel, Stolz en Schiller. De snelste Belgen waren Gilles Magnus en Frédéric Vervisch in de Comtoyou Audi #11, zij pakten samen met Christoper Haase de zesde startplek voor de zes uurswedstrijd van straks om 18u.
Louis & Jeff Machiels
Louis & Jeff Machiels
Dries Vanthoor en Charles Weerts reden de negende tijd in de WRT BMW #32 die ze delen met Sheldon Van der Linde. Teamgenoot Maxime Martin zien we in nog een WRT BMW (#46) als twintigste, drie plaatsen beter dan vader en zoon Louis en Jeff Machiels (AF Corse Ferrari #52). Maxime Soulet en Nicolas Baert (Comtoyou Audi #21) starten straks als 26e, teamgenoot Sam Dejonghe (#12) staat op de grid twee plaatsen verder. Iron Dame Sarah Bovy tot slot (Lamborghini #83) raakte niet verder dan P41.

Foto's: Arne SimonsDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in GT World Challenge Europe Endurance op zaterdag 3 juni 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Paul Ricard.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons