van der Horst

Paul-Ricard: Eerste zege voor Bentley in GT Open

Team Lazarus - Bentley Continental GT3
Team Lazarus - Bentley Continental GT3
De openingsrace voor de International GT Open werd gekenmerkt door enkele spectaculaire crashes en twee safety car-procedures. Uiteindelijk ging de zege naar de Team Lazarus Bentley Continental GT3 van Jordan Pepper en Ivan Peklin.
  • De Swert Opticiens
Spectaculaire crash tussen de Twin Busch by Equipe Vitesse Mercedes-AMG en de JP Motorsport McLaren
Spectaculaire crash tussen de Twin Busch by Equipe Vitesse Mercedes-AMG en de JP Motorsport McLaren
Zestien GT3-bolides stonden aan de start van de eerste race, maar voor de tweede wedstrijd op zondag zijn het er nog maar veertien. Vroeg in de eerste race ramde de Twin Busch by Equipe Vitesse Mercedes-AMG GT3 Evo van Dominik Schraml de JP Motorsport McLaren 720S GT3 van Christian Klien waarbij de Mercedes over de Mclaren heen vloog. De Mercedes werd daarbij te zwaar beschadigd om nog hersteld te worden voor de zondagsrace. Wat later in de wedstrijd ging François Grimm hard van de baan met de Boutsen Ginion Racing Lamborghini Gallardo R-EX. Ook die wagen was te hard beschadigd om gereed te geraken voor zondag.

Na de Bentley eindigden de twee Inception Racing McLaren’s op de plaatsen twee en drie met de #72 van Moss/Osborne voor de #7 van Iribe/Millroy. Andy Soucek en Al Faisal Al Zubair loodsten de Lechner Racing Porsche 911 GT3 R naar de vierde plaats. De Vincenzo Sospiri Racing Lamborghini Huracan GT3 Evo van Michele Beretta/Frederik Schandorff sloot de top vijf af. Onze landgenoot Baptiste Moulin eindigde samen met Yuki Nemoto met hun Vincenzo Sospiri Racing Lamborghini Huracan GT3 Evo op de zevende plaats.

Foto's: International GT Open
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in International GT Open op zaterdag 15 mei 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Paul Ricard.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons