Paul Ricard: Eerste zege voor Maserati

Eerste zege voor Leonardo Gorini/Carlo Tamburini en Maserati
Vertrokken van op de pole wist de LP Racing Maserati MC20 GT2 van Leonardo Gorini en Carlo Tamburini de leiding te behouden tot de finish in de 50 minuten durende race niettegenstaande de voortdurende druk van de Team MZR KTM X-Bow van Reinhard Kofler en Martin Koch. De derde plaats ging naar de RTR Projects KTM X_Bow van Jan Krabec en Matej Homola.
Bij de start was Gorini het beste weg gevolgd door zijn teamgenoot op de tweede LP Racing Maserati Philippe Prette. Deze laatste werd echter aangereden door de KTM van Koch, met een spin als gevolg. Koch kreeg voor zijn actie een straftijd van 10 seconden. De strijd tussen de Maserati en de KTM ging gans de race verder en uiteindelijk strandde Kofler op één seconde van de winnende Maserati, maar met de straftijd werd dat 11 seconden. Gelukkig voor het KTM duo behielden ze de tweede plaats. De plaatsen twee tot en met vijf gingen allen naar een KTM. Zesde was de winnaar in de Am klasse de de Akkodis ASP Mercedes-AMG GT2 van Gilles Vannelet en Jean-Luc Beaubelique. Eric De Doncker en Loris Hezemans eindigden met de Motorsport 98 Mercedes-AMG GT2 als achtste algemeen.

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA GT Series op zaterdag 6 april 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Paul Ricard.