van der Horst

Paul Ricard: Goed raceweekend voor Q1-Trackracing in GT Cup Open

Podium 2023 GT Cup Open Paul Ricard Race 2 Am
Podium 2023 GT Cup Open Paul Ricard Race 2 Am
Na Spa kregen de heren van de GT Cup Open even rust, maar in Le Castellet vonden zij het vertrouwde concept terug met twee races. Q1-Trackracing kwam met drie wagens aan de start in de Am-klasse en keerde ook huiswaarts met vier trofeeën. Op zaterdag pakten zij de tweede en derde plaats, terwijl op zondag Nicolas Vandierendonck met nieuweling Quentin Antonel de winst pakte en Xander Przybylak en Laurent Vandervelde als derde eindigden.
  • LTF
Q1-Trackracing - Porsche 911 GT3 Cup type 992
Q1-Trackracing - Porsche 911 GT3 Cup type 992
Zaterdag werd de race vooral getekend door de nodige penalties voor de troepen van Edgard Terium. Antonel en Vandierendonck bleven hiervan gespaard, maar konden in hun klasse niets beginnen tegen Alex Reimann in de EST1 Porsche. Deze pakte zelfs de algemene overwinning tegenover de Rossocorsa Racing Ferrari van Lorenzo Innoncenti en Andrea Belicchi en de ZRS Motorsport Porsche van Davide Scannicchio en Fabio Babini. Terwijl het Frans-Belgische duo als tweede in Am over de meet kwam, was het even wachten vooraleer Przybylak en Vandervelde als derde geklasseerd werden. Zij kregen namelijk een penalty vanwege het niet respecteren van de handicap, maar gezien hun naaste concurrenten ook een penalty kregen, mochten ze toch de derde plaats houden. De derde wagen, voorbehouden aan Gustavo Condé en H. Mello, werd ook geraakt door een penalty en viel terug naar de zesde plaats in de klasse.

Street-Art Racing - Aston Martin Vantage AMR
Street-Art Racing - Aston Martin Vantage AMR
Op zondag daarentegen verliep de race gunstig voor Antonel en Vandierendonck, al moesten zij wel werken voor de klassewinst. Maar het duo kon de Mertel Motorsport Ferrari van Stefano Bozzoni en Fernando Navarette achter zich houden. Dat terwijl de wagen van Przybylak en Vandervelde zonder problemen als derde over de meet kwam en deze van het Braziliaanse duo Condé en Mello als vijfde aankwam. De algemene zege ging naar Innoncenti en Belicchi in hun Ferrari. Ook was het een goed weekend voor Street-Art Racing, dat met de Aston Martin voor Jayan Fazal-Kazim en Julien Darras tweemaal de beste waren in de Trophy-klasse.

Foto's: GT Cup Open



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in International GT Open op zondag 23 juli 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Paul Ricard.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons