van der Horst

Paul Ricard: Hadrien David en Gregoire Saucy verdelen de races

Gregoire Saucy - ART Grand Prix
Gregoire Saucy - ART Grand Prix
Ook de Formula Regional European Championship kwam dit weekend in actie in Le Castellet. Na een moeilijk weekend in Monaco voor Gregoire Saucy (ART Grand Prix), wilde de kampioenschapsleider de draad weer oppikken en deed dat met verve door de pole en de eerste manche te winnen. Althans op de baan want achteraf werd de Zwitser gediskwalificeerd en werd de winst aan Hadrien David (R-Ace GP) toebedeeld. Saucy liet het niet aan zijn hart komen en deed het kunstje over in race twee.
  • Powercars
Saucy begon sterk met de pole en controleerde ook de hele race. Aan de meet was het verschil met David maar iets over drie tienden. Helaas duurde het niet lang of Saucy was zijn overwinning kwijt. De controleurs zagen namelijk dat er een technisch component verkeerd zat. Hoewel de Zwitser er geen profijt uit haalde was het verdict zwaar: diskwalificatie. Een menselijke fout, verklaarde ART Grand Prix-teambaas achteraf. Hierdoor promoveerde David richting winst, voor Michael Belov (JD Motorsport) en Gabriele Mini (ART Grand Prix).

Ondanks de tegenvaller liet Saucy het niet aan zijn hart komen. Op zondag nam de Zwitser wederom de pole en reed ditmaal zonder problemen weer richting winst, voor Belov en William Alatalo (Arden). In de stand blijft Saucy nog steeds aan de leiding, met 23 punten voorsprong op Zane Maloney (R-Ace GP) en 25 punten op Isack Hadjar (R-Ace GP). Nu krijgen de heren een maandje rust alvorens zij terug aan de bak moeten in Zandvoort, op 19 en 20 juni.

Foto: Formula Regional European Championship Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op dinsdag 1 juni 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Paul Ricard.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons