Paul Ricard: Jean-Luc Beaubelique en Ludovic Badey pakken tweede zege van het seizoen

Akkodis-ASP - Mercedes-AMG GT2
De Akkodis-ASP Mercedes-AMG GT2 van Jean-Luc Beaubelique en Ludovic Badey won al een race in Valencia en won nu ook de eerste race voor de GT2 European Series op het circuit van Paul Ricard. De Maserati MC20 GT2 die voor zijn debuut de pole pakte leek lange tijd op weg naar de zege maar moest uiteindelijk tevreden zijn met de tweede plaats. Peter Guelinckx en Stienes Longin (PK Carsport Audi R8 LMS GT2), als tiende gestart, kwamen mede door een tijdstraf van 10 seconden voor een aanrijding, niet verder dan de achtste plaats.
Leiders in de tussenstand Henry Hassid en Anthony Beltoise (LP Racing Audi R8 LMS GT2) finishten op de vijfde plaats en breiden alzo hun voorsprong in de tussenstand op het PK Carsport duo uit tot zeven punten.

LP Racing - Maserati MC20 GT2
Eigenlijk kwam de MZR KTM van Reinhard Kofler en Martin Koch als eerste over de finishlijn, maar zij kregen een straf van 10 seconden en vielen zo terug naar de derde plaats. Leonardo Gorini had bij de start de LP Racing Maserati op kop gezet maar na de pitstops kon Luca Pirri niet verhinderen dat Kofler en Badey hem voorbij gingen. Door de straf van de KTM ging de zege naar de Mercedes voor de Maserati en met de KTM op positie drie. Gilles Vannelet - die Nicolas Saelens verving na diens forfait na een crash in de vrije training - en Stefan Rosina (True Racing KTM X-Bow GT2) werden vierde voor de LP Racing Audi van Hassid/Beltoise.

Foto's: Fanatec GT2 European Series

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA GT Series op zaterdag 7 oktober 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Paul Ricard.