van der Horst

Paul Ricard: Kelvin Van der Linde domineert virtuele race

Kelvin van der Linde - Belgian Audi Club Team WRT
Kelvin van der Linde - Belgian Audi Club Team WRT
Net zoals in Monza werd er ook in Paul Ricard een virtuele race georganiseerd voor alle Pro- en Silver Cup-teams waarbij de racers extra punten kunnen verdienen voor het teamkampioenschap. Kelvin van der Linde mocht met de Belgian Audi Club Team WRT Audi vanop de pole starten en ondanks een oponthoud door de servers, domineerde de Zuid-Afrikaan de race en won voor de Rinaldi Racing Ferrari van Nico Varrone - tevens winnaar in de Silver Cup - en de AKKA ASP Mercedes van Daniel Juncadella.
Van der Linde was al vanaf het begin van de race ijzersterk en reed weg van het veld, terwijl achter hem de strijd om de tweede plaats volop woedde. Toch kon de Zuid-Afrikaan niet lang genieten van de grote voorsprong die hij had, want na veertien minuten werd de race stilgelegd na een probleem met de servers. Eens de deelnemers terug onderweg waren reed Van der Linde weer weg en hield hij een tien seconden voorsprong op Varrone.

Hiermee schenkt hij WRT drie punten voor het teamkampioenschap, terwijl Daniel Juncadella (AKKA ASP) twee punten scoort en Arthur Rougier (Emil Frey Racing) - winnaar in Monza - het laatste puntje meeneemt. In de Silver Cup gaan de drie punten naar Rinaldi Racing dankzij Varrone. Alex Fontana schenkt Emil Frey Racing twee punten, terwijl het laatste punt dankzij Ezequiel Perez Companc naar Madpanda Motorsport gaat.

Foto: GT World Challenge Europe



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in GT World Challenge Europe Endurance op zaterdag 29 mei 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Paul Ricard.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons