van der Horst

Paul Ricard: Knappe prestatie van de Belgen in de Lamborghini Super Trofeo

Mattia Michelotto/Gilles Stadsbader - VSR
Mattia Michelotto/Gilles Stadsbader - VSR
Op het circuit van Paul Ricard ging vorig weekend het Lamborghini Super Trofeo seizoen van start en onmiddellijk maakten onze landgenoten indruk. De in de autosport onervaren Gilles Stadsbader verraste met al direct de zege te pakken in zijn eerste race in de Trofeo alvorens als vijfde te eindigen in de tweede race. Ugo de Wilde die zijn debuut in de Super Trofeo maakte werd tweede in de tweede race nadat hij als zesde eindigde in de eerste wedstrijd. Amaury Bonduel eindigde tweemaal in de top vijf. Renaud Kuppens (Boutsen VDS) behaalde een zege in de AM klasse.
Start race 1 Lamborghini Super Trofeo
Start race 1 Lamborghini Super Trofeo
Na de start van de eerste race zagen we drie wagens uit de ProAm klasse vooraan plaats nemen daar ze bestuurd werden, door de Pro geklasseerde piloot. Na de pitstop en de Am piloten het stuur overnamen namen de wagens uit de Pro klasse het voortouw. Stadsbader werkte zich naar voren en nam de leiding van de wedstrijd. Mattia Michelotto en Gilles Stadsbader (VSR) wonnen de race voor Sebastian Balthasar en Marzio Moretti (Oregon Team) en Brendon Leitch (Leipert Motorsport).

Amaury Bonduel - BDR Competition
Amaury Bonduel - BDR Competition
Andrzej Lewandowski/Loris Spinelli (VSR) werden vierde en eerste in de ProAm klasse. Amaury Bonduel (BDR Competition) sloot de top vijf af net voor de bolide van Ugo de Wilde/Rodrigo Testa (Iron Lynx). De Fransman Thomas Laurent bracht zijn Boutsen VDS bolide binnen op de achtste plaats. Renaud Kuppens (Boutsen VDS) eindigde samen met Pierre Feligioni op de 21ste plaats, goed voor de zege in de Am klasse. Nigel Bailly/Wilfried Cazalbon (CMR) kenden technische problemen met de wagen en sloten de race af op de tiende plaats in de Am klasse. Gerard Van Der Horst werd vierde in de Lamborghini Cup.

Ugo de Wilde/Rodrigo Testa - Iron Lynx
Ugo de Wilde/Rodrigo Testa - Iron Lynx
Geen Belgische zege in de tweede race waar de zege naar Sebastian Balthasar/Marzio Moretti ging. De Wilde nam de start en leverde de wagen af aan Testa in tweede positie. Testa verloor een plaats aan Moretti maar wist nog voorbij Lewandowski te gaan om alsnog als tweede te finishen. Derde werd Leitch, Bonduel pakte de vierde plaats. Michelotto/Stadsbader moesten zich ditmaal tevreden stellen met de zesde plaats. Laurent bracht de Boutsen VDS wagen binnen op de negende plaats. 23ste plaats voor Kuppens/Feligioni ditmaal, goed voor een derde plaats in de Am klasse. De Lamborghini van Bailly liep al een heel stuk beter ditmaal en onze landgenoot eindigde als vijfde in de Am klasse. Van Der Horst pakte opnieuw de vierde plaats in de Lamborghini Cup.

De volgende manche vindt plaats op het circuit van Spa-Francorchamps in het kader van de 24 Hours. Mattia Michelotto en Gilles Stadsbader arriveren in de Ardennen als leider in de tussenstand.

Foto's: Lamborghini Super Trofeo, Gilles Stadsbader, Amaury Bonduel & Ugo de Wilde-racing
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Lamborghini Super Trofeo op woensdag 7 juni 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Paul Ricard.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons