van der Horst

Paul Ricard: Lagrange/Vanneste tweede in PRO-AM – Zege voor Van der Horst in Lamborghini Cup

Van der Horst Motorsport - Lamborghini Huracan LP 620-2 Super Trofeo
Van der Horst Motorsport - Lamborghini Huracan LP 620-2 Super Trofeo
De Benelux rijders drukten hun stempel op de eerste van de twee races voor de Lamborghini Super Trofeo Europe op het circuit van Paul Ricard. Niels Lagrange en Pieter Vanneste loodsten hun Leipert Motorsport Huracan naar een negende plaats algemeen goed voor een tweede plaats in de PRO-AM klasse na Christopher Dreyspring/Liang Jiatong. Gerard Van der Horst (Van der Horst Motorsport) pakte dan weer zijn tweede zege van het jaar in de Lamborghini Cup.
  • STX Motorhomes
Niels Lagrange/Pieter Vanneste - Lamborghini Huracán Super Trofeo
Niels Lagrange/Pieter Vanneste - Lamborghini Huracán Super Trofeo
De algemene zege ging al voor de derde maal dit jaar naar de Imperiale Racing rijders Vito Postiglione en Jonathan Cecotto. Met deze zege verstevigen beide rijders hun leiderspositie in de puntenstand van het kampioenschap. Loris Spinelli nam de leiding na de start maar moest in ronde acht de koppositie afstaan aan Postiglione. Cecotto nam het stuur over van Spinelli en wist de tweede positie veilig te stellen. Noorderbuur Rik Breukers en Axcil Jefferies brachten hun bolide van GDL Racing als derde over de lijn. Sergey Afanasiev/Giorgio Maggi (Artline Team Georgia) pakten de vierde plaats voor de Leipert Motorsport Huracan van Jan Kisiel en Morgan Haber.

Podium Lamborghini Cup Paul Ricard race 1
Podium Lamborghini Cup Paul Ricard race 1
Christopher Dreyspring en Liang Jatong schonken VS Racing een eerste zege in de PRO-AM klasse, zij hadden minder dan twee seconden voorsprong op onze landgenoten Niels Lagrange en Pieter Vanneste die als tweede in de klasse over de lijn kwamen. VS Racing behaalde met Andrej Lewandowski en Teodor Myszkowski ook de zege in de AM klasse. Gerard Van der Horst won de Lamborghini Cup klasse, na de zege in race 1 in Silverstone zijn tweede overwinning dit jaar. William Van Deyzen maakte de triomf van Van der Horst Motorsport volledig door op de tweede plaats in de Cup te eindigen. Juan Perez maakte het Cup podium volledig.

Foto's: Arne Simons & Georges De Coster
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Lamborghini Super Trofeo op zaterdag 24 juni 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Paul Ricard.
  • VR Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons