van der Horst

Paul Ricard: Lamborghini op pole - Belgen net buiten top tien

Orange 1 FFF Racing Team - Lamborghini Huracan GT3 Evo
Orange 1 FFF Racing Team - Lamborghini Huracan GT3 Evo
Vanochtend verzekerden Mirko Bortolotti, Marco Mapelli en Andrea Caldarelli zich in hun FFF Lamborghini #63 van de pole positie voor de 1000km van Paul Ricard. Hun gemiddelde tijd was bijna twee tienden van een seconde beter dan die van de Iron Lynx Ferrari #71 (Rigon, Fuoco, Illot). Zij bleven de HRT Mercedes #4 (Engel, Stolz, Abril) nipt voor, drie verschillende merken in de top drie dus.
Frédéric Vervisch
Frédéric Vervisch
De best geklasseerde Belg was Frédéric Vervisch in de Saintéloc Racing Audi #26 op P12. Twee plaatsen lager zien we de WRT Audi #32 van Dries Vanthoor, Charles Weerts en Kelvin van der Linde. Louis Machiels en co. mogen straks als 33e aan de wedstrijd beginnen in de AF Corse Ferrari #52. Sarah Bovy maakt haar comeback in de GT World Challenge in een volledig vrouwelijke rijdersbezetting die ook bestaat uit Katherine Legge en Doriane Pin. Zij reden de 46e tijd in de Iron Lynx Ferrari #83. De wedstrijd over zes uur wordt later op de dag op gang geschoten om 18u.

Foto's: SRO & Arne Simons



Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in GT World Challenge Europe Endurance op zaterdag 29 mei 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Paul Ricard.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons