van der Horst

Paul Ricard: Lamborghini op pole voor seizoensopener

Iron Lynx - Lamborghini Huracan GT3 Evo 2
Iron Lynx - Lamborghini Huracan GT3 Evo 2
Vanochtend tijdens de kwalificaties in Paul Ricard werd gestreden om de eerste pole positie van het GT World Challenge Europe-seizoen. Die was uiteindelijk voor de Iron Lynx Lamborghini #63 van Andrea Caldarelli, Matteo Cairoli en Mirko Bortolotti. Cairoli tikte als tweede aan in Q2 maar het was vooral dankzij een besttijd van Bortolotti in Q3 die ervoor zorgde dat de #63 de toppositie bezette. Mee op de eerste startrij straks staat de Schumacher CLRT Porsche #22 van Guven, Heinrich en Boccolacci.
WRT - BMW M4 GT3
WRT - BMW M4 GT3
De eerste Belg op de grid is Maxime Martin, die samen met teamgenoten Valentino Rossi en Raffaele Marciello voor de zesde tijd zorgde in de WRT BMW #46. Vlak daarachter zien we de zuster-BMW #32 van Dries Vanthoor, Charles Weerts en Sheldon Van der Linde. Het goede nieuws van vanochtend uit het kamp van Comtoyou was dat alle vier de Aston Martins, na het snel verschepen van enkele extra diffusors uit België, klaar waren voor de kwalificaties na de pech van gisteren. De Pro-wagen #007 (Drudi, Sorensen, Thiim) was goed voor de zeventiende tijd, vlak voor de enige Mustang GT3 (#64), het exemplaar van Proton Competition met onder andere Frédéric Vervisch.

Comtoyou Racing - Aston Martin Vantage AMR GT3 Evo
Comtoyou Racing - Aston Martin Vantage AMR GT3 Evo
Gilles Magnus (Sainteloc Audi #25) start later op de dag als 21e, de andere Audi van het team (#26) met ondermeer Ugo De Wilde werd 36e. Kobe Pauwels, John De Wilde en Job Van Uitert Comtoyou Aston Martin #11) kwalificeerden zich als 41e, vier plaatsen voor teamgenoten Esteban Muth, Nicolas Baert en Sebastian Ogaard (Comtoyou Aston Martin #12). De vierde wagen, de #21 van Sam Dejonghe, Matisse Lismont en Charles Clark, was goed voor P52. Tussen de Engelse bolides zagen we ook de AF Corse Ferrari #52 van Louis en Jef Machiels en Andrea Bertolini, zij werden 47e. De wedstrijd wordt vanmiddag gereden vanaf 15u.

Foto's: Geert Franquet en Arne SimonsDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in GT World Challenge Europe Endurance op zondag 7 april 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Paul Ricard.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons