van der Horst

Paul Ricard: Lamborghini Super Trofeo gaat van start met 48 wagens

Start race 1 Spa-Francorchamps
Start race 1 Spa-Francorchamps
Dit weekend op het circuit van Paul Ricard start eindelijk, een maand later dan gepland, het seizoen 2023 van de Lamborghini Super Trofeo. Ook dit jaar belooft de strijd in alle klassen spannend te worden temeer dat er niet minder dan 48 wagens aan de start verschijnen. Vele bekende namen onder de deelnemers maar ook toch enkele nieuwkomers.
  • De Swert Opticiens
Amaury Bonduel - BDR Competition
Amaury Bonduel - BDR Competition
Onze landgenoot Amaury Bonduel (BDR Competitio) behoort bij de favorieten voor de zege in de Pro klasse. Maar de concurrentie is niet mals met onder meer Mattia Michelotto, Yelmer Buurman (Iron Lynx), Filippo Berto (Oregon), Stéphane Tribaudini (CMR), maar ook onze landgenoot Ugo de Wilde die team vormt met Rodrigo Testa op een wagen van Iron Lynx.
 
Renaud Kuppens - Renault R.S.01
Renaud Kuppens - Renault R.S.01
Maar ook het deelnemersveld in de Pro-Am klasse oogt indrukwekkend met namen als Loris Spinelli, Karol Basz, Frederik Schandorff, Stéphan Guerin, Jim Pla of Michael Blanchemain. Boutsen Racing zet in de Am klasse een wagen in voor Pierre Feligioni en Renaud Kuppens. Het Belgische team brengt verder nog twee wagens aan de start met één voor Thomqs Laurent en één voor Karim Ojjeh/Elie Dubelly. Claude-Yves Gosselin en Marc Rostan, die vorig seizoen voor Boutsen Racing uitkwamen, maakte de overstap naar Iron Lynx. Het is ook in de Am klasse dat we Nigel Bailly (CMR) terugvinden die ploeg vormt met Wilfried Cazalbon.

Gerard Van der Horst: Lamborghini Super Trofeo
Gerard Van der Horst: Lamborghini Super Trofeo
Tenslotte is er de Lamborghini Cup waar Gerard van der Horst (Van der Horst Motorsport) mikt op een vijfde titel. Maar makkelijk wordt het niet want ook in deze klasse is de concurrentie niet mals. Iron Lynx zet een wagen in voor Luciano en Donovan Privitelio. Verder hebben we nog Kurt Wagner/Libor Dvoraček, Jason Keats/Charlie Martin en Serge Doms/Alfredo Hernandez Ortega. De eerste race wordt op zaterdagmiddag betwist, de tweede gaat door op zondagmorgen.

Foto's: Racingpixels, Georges De Coster & Curbstone
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Lamborghini Super Trofeo op donderdag 1 juni 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Paul Ricard.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons