van der Horst

Paul Ricard: Lorens Lecertua pakt titel in de Alpine Elf Europa Cup

Lorens Lecertua kampioen Alpine Elf Europa Cup
Lorens Lecertua kampioen Alpine Elf Europa Cup
Vijf zeges, nog drie verdere podiumplaatsen en vijf pole posities en de titel, het eerste seizoen van Lorens Lecertua in de Alpine Elf Europa Cup is meer dan geslaagd. Dit weekend vond op het circuit van Paul Ricard de laatste manche van de Alpine Elf Europa Cup plaats en al op zaterdag stelde Lecertua zijn titel veilig.
Na een seizoen in het Franse formule 4 kampioenschap besloot Lorens Lecertua de overstap te maken naar de Alpine Elf Europa Cup. Een stap in het onbekende maar één die verdraaid goed uitdraaide. Lecertua droomde van de junior titel, maar uiteindelijk werd het de algemenen titel.
 
Lorens Lecertua - Chazel/Alpine Elf Europa Cup
Lorens Lecertua - Chazel/Alpine Elf Europa Cup
Voor de eerste race op zaterdag stond Lecertua derde op de grid. Als leider in de tussenstand volstond het om voor Enzo Geraci te eindigen om de titel te pakken en dat lukte prima. Lecertua rukte op naar de tweede plaats achter Léo Jousset en besloot om deze zeker te stellen. Met nog een race te gaan kon Lecertua zich dus al kampioen noemen. In de laatste wedstrijd van het seizoen moest hij de strijd staken na een aanrijding door een concurrent, maar dat kon de pret niet meer drukken.

Foto's: Davy Delien
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zondag 8 oktober 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Paul Ricard.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons