van der Horst

Paul Ricard: Luigi Lucchini en Karim Ojjeh verdelen de buit – Van Glabeke beste Belg

Luigi Lucchini - BMS Scuderia Italia Ferrari 488 GT3
Luigi Lucchini - BMS Scuderia Italia Ferrari 488 GT3
In tegenstelling tot in Monza, waar de races chaotisch verliepen, kregen we ditmaal twee races voorgeschoteld met schitterende gevechten. In de qualifying race leek Mario Cordoni met de overwinning aan de haal te gaan voor Christian Hook, maar beiden kregen na de race een tijdstraf opgelegd waardoor Luigi Lucchini de overwinning cadeau kreeg. In de main race stond er geen maat op Karim Ojjeh die met zijn door Boutsen Ginion geprepareerde BMW van start tot finish aan de leiding reed. Patrick Van Glabeke was met tweemaal een vierde plaats de beste Belg.
Mario Cordoni - AF Corse Ferrari 488 GT3
Mario Cordoni - AF Corse Ferrari 488 GT3
Terwijl Mario Cordoni nog domineerde in Monza, kreeg hij ditmaal tegenstand in qualifying race. Van bij de start vertrok Cordoni met de Duitser Christian Hook in het zog en namen direct een grote voorsprong op de rest van het veld. Achter het duo was Edward Lewis Brauner die met zijn Porsche de derde plaats claimde, maar verloor deze al na de eerste ronde aan Luigi Lucchini in zijn BMS Scuderia Italia Ferrari. Vooraan bleven Cordoni en Hook uit de greep van Lucchini en vochten van start tot finish voor de overwinning. De Italiaan haalde het uiteindelijk met een halve seconde voorsprong op de Duitser. Maar na de race heeft de wedstrijdleiding beslist om beiden een straftijd van dertig seconden te geven voor een valse start waardoor beiden uit de top tien vielen. Hierdoor wint Lucchini voor Karim Ojjeh en Coach McKansy met zijn Lamborghini vervolledigde het podium.

Patrick Van Glabeke - AF Corse Ferrari 488 GT3
Patrick Van Glabeke - AF Corse Ferrari 488 GT3
In het middenveld was het Patrick Van Glabeke één van de beste starters. Onze landgenoot vertrok vanaf de 14de plaats en maakte direct vijf plaatsen goed met Angélique Detavernier in zijn zog. Van daaruit kon Van Glabeke zich opwerken tot een zesde plaats. Hij verloor deze even nog aan Ojjeh, maar kon deze terug claimen dankzij een mooi inhaalmanoeuvre door de Porsche van Brauner buitenom te passeren in Signes.  Dankzij de straf van Cordoni en Hook eindigde de Belg op een mooie vierde plaats. Detavernier hield kranig stand in de middenmoot en eindigde op een zesde plaats. Louis-Philippe Soenen eindigde op een achttiende plaats en haalde zo het podium voor de Iron Cup.

Karim Ojjeh - Boutsen Ginion BMW M6 GT3
Karim Ojjeh - Boutsen Ginion BMW M6 GT3
In de main race was het Karim Ojjeh die met zijn BMW als snelste van uit de startblokken schoot en zo Luigi Lucchini te snel af was. Achter hen was het Van Glabeke die voorbij de Ferrari van de Rus Murod Sultanov reed en zo de derde plaats kon innemen. Halfweg de race probeerde Van Glabeke Lucchini te bedreigen voor de tweede plek, maar moest ineens verdedigen voor Sultanov die uiteindelijk de 1Maniac-rijder voorbij ging. Van Glabeke probeerde een paar ronden later een poging om de derde plaats terug te nemen, maar hij raakte de curbs waardoor hij moest uitwijken en zo terugviel naar plaats zes. Even leek Van Glabeke niet verder te geraken dan deze plaats maar dankzij een aanrijding tussen Cordoni en Hook kon onze landgenoot profiteren om zo de vierde plaats vast leggen. Vooraan reed Karim Ojjeh onbedreigd naar zijn allereerste overwinning in de GT Sports Club met een voorsprong van 9 seconden op de Ferrari's Lucchini en Sultanov.

Angélique Detavernier
Angélique Detavernier
Angélique Detavernier, die op een zesde startplek startte, maakte een plaats goed in de openingsronde, maar werd dan aangereden aan de chicane op de Mistral Straight door Pierre Feligioni. Hierdoor viel de amazone terug naar een negentiende plek, maar kon zich terug opwerken om op een mooie tiende plek te eindigen. Ook Louis-Philippe Soenen werd aangereden, ditmaal door Claudio Schiavone. Ook hij kon verder rijden en eindigde op een zestiende plek algemeen en haalde voor een tweede maal het podium in de Iron Cup.

Foto's: Blancpain GT Sports ClubDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Blancpain GT Sports Club op zaterdag 2 juni 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Paul Ricard.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons