van der Horst

Paul Ricard: Marciello bezorgt Mercedes de zege - Comtoyou wint opnieuw in Gold

Boguslavskiy - Marciello - Gounon
Boguslavskiy - Marciello - Gounon
De tweede manche van het GT World Challenge Europe Endurance-kampioenschap, de zes uur van Paul Ricard, werd dan wel gewonnen door de van pole vertrokken Akkodis Mercedes #88 van Raffaele Marciello, Timur Boguslavskiy en Jules Gounon maar saai was de wedstrijd allerminst. Verschillende andere merken, waaronder Audi, BMW en Ferrari, hadden in de eindfase nog wagens die om de zege konden strijden, maar Mercedes speelde troefkaart Marciello perfect uit. De Italiaan maakte uiteindelijk het verschil met een ijzersterke laatste stint van meer dan twee uur.
  • Prospeed Competition
Trésor Orange 1 - Audi R8 LMS GT3 Evo II
Trésor Orange 1 - Audi R8 LMS GT3 Evo II
Na één uur kwam de Trésor Audi #40 (Feller, Drudi, Marschall) aan de leiding en die wist gedurende de twee daaropvolgende uren een voorsprong uit te bouwen van liefst een halve minuut, meer dan wie ook gedurende de race. Een ereplaats ging echter verloren toen de Audi halverwege de wedstrijd een lekke band opliep, Feller bracht de auto nog naar de pits maar het team diende tot grote frustatie de handdoek in de ring te gooien. Vanaf dan ging de strijd tussen de Akkodis en Al Manar (#777) Mercedes (uiteindelijk tweede), de Saintéloc Audi #25 (derde), drie BMW's (Rowe #98 - vierde, Rowe #998 - zesde en WRT #46 - achtste) en de beide AF Corse Ferrari's 296 GT3 (#71 - vijfde en #51 - zevende).

Gilles Magnus
Gilles Magnus
Na Monza wonnen Maxime Soulet, Nicolas Baert en Max Hofer (Comtoyou Audi #21) opnieuw de Gold-klasse en scoorden ze een sterke negende plaats algemeen. In Silver werd de zusterwagen (#12) van Sam Dejonghe, Finlay Hutchison en Loris Hezemans derde. Minder geluk was er voor Frédéric Vervisch, Gilles Magnus en Christopher Haase in de derde Audi van Comtoyou (#11). Net als in Monza kwam er een wiel los op de wagen waardoor Vervisch al na 40 minuten de pits diende op te zoeken nadat onze landgenoot een mooie top zes-plek in handen had. Met nog anderhalf uur op de klok moest Magnus de Audi zelfs definitief in de box parkeren.

Sarah Bovy
Sarah Bovy
Ook WRT bleef niet van problemen gespaard, Charles Weerts reed de BMW #32 mooi naar de voorhoede maar in het tweede wedstrijduur zorgde een erg licht contact met de Ferrari #71 van Daniel Serra voor een breuk aan de wielophanging. Teamgenoot Dries Vanthoor kwam zo niet eens aan rijden toe. Ook Sarah Bovy (Iron Dames Lamborghini #83) kende een moeilijke dag met veel technische problemen, die overigens het ganse Iron Lynx-team troffen. Louis en Jeff Machiels (AF Corse Ferrari #52) reden dan weer een sterke wedstrijd en Andrea Bertolini bracht de wagen als zestiende aan de finish en op de tweede plek in de Bronze-klasse.

Foto's: SRO & Arne SimonsDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in GT World Challenge Europe Endurance op zondag 4 juni 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Paul Ricard.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons