van der Horst

Paul Ricard: Maserati en LP Racing starten seizoen met dubbele pole

LP Racing - Maserati MC20 GT2
LP Racing - Maserati MC20 GT2
Het ziet er naar uit dat LP Racing met de nieuwe Maserati MC20 GT2 zijn favorietenrol voor de titel gaat waar maken. Het team pakte de pole voor beide races. Eerst zette Leonardo Gorini de snelste tijd neer in de sessie voor de Am rijders, daarna deed Carlo Tamburini het hem na in de sessie voor de Pro rijders. De Motorsport 98 Mercedes-AMG GT2 van Eric De Doncker en Loris Hezemans zal tweemaal vanuit negende positie starten.
Motorsport 98 - Mercedes-AMG GT2
Motorsport 98 - Mercedes-AMG GT2
Gorini klokte af in 2:04.523 en hij was daarmee 0.460"  sneller dan Jan Krabec in de RTR Projects KTM X-Bow GT2 en 0.533"  dan Philippe Prette in de tweede Maserati van LP Racing. Snelste wagen uit de Am klasse was alweer een Maserati, het exemplaar van TFT Racing met Alexandre Leroy achter het stuur (zesde algemeen). Eric De Doncker zette een tijd van 2:07.419 neer, goed voor de negende positie algemeen.

In de tweede kwalificatie loodste Tamburini de LP Racing Maserati opnieuw naar de pole voor de tweede race met een ronde in 2:03.404. Reinhard Kofler in de MZR Motorsportzentrum Ried KTM X-Bow GT2 moest 0.322" toegeven op de tijd van Tamburini. Matej Homola zette de RTR Projects KTM op de derde plaats op de grid van de tweede race. Gilles Vannelet met de Akkodis ASP Mercedes-AMG was ditmaal de snelste van de Am klasse met de vijfde tijd algemeen. Met een ronde in 2:04.919 zette Loris Hezemans de negende tijd neer.

Foto's: Fanatec GT2 European Series
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA GT Series op vrijdag 5 april 2024.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons