van der Horst

Paul Ricard: Max Defourny start race 1 als tiende

Max Fewtrel - R-Ace GP
Max Fewtrel - R-Ace GP
Ook het seizoen 2018 van de Formule Renault Eurocup opent dit weekend met een manche in het voorprogramma van de ELMS te Paul Ricard. Max Defourny (MP Motorsport) is onze enige vertegenwoordiger in de cup dit jaar. In zijn reeks, de kwalificatie werd onderverdeeld in twee reeksen, reed Defourny de vijfde tijd. De snelste tijd algemeen was echter voor Max Fewtrell (R-Ace GP) die in de andere reeks uitkwam. Fewtrel krijgt dus de pole en de reeks waar Defourny in uitkwam en waar Ye Yifei (Josef Kaufmann) de snelste chrono klokte, neemt dus plaats aan de buitenkant van de baan. Max Defourny start de tweede race dus van op de tiende plaats. Morgen volgt er nog een kwalificatie.
Fewtrel deed 2:02.531 over een ronde, Ye Yifei 2:02.594. De tweede startlijn wordt ingenomen door Victor Martins (R-Ace GP) en Logan Sargeant (R-Ace GP), daarachter volgen Christian Lundgaard (MP Motorsport) en Oscar Piastri (Arden) op rij drie, Alex Peroni en Thomas Maxwell (JD Motorsport) op rij vier en  Richard Verschoor en Max Defourny op rij vijf.

Foto: Formule Renault Eurocup
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op vrijdag 13 april 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Paul Ricard.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons