van der Horst

Paul Ricard: Maya Weug debuteert in Italiaans F4-kampioenschap

Maya Weug
Maya Weug
Dit weekend is het zover, Maya Weug rijdt voor de eerste maal in het Italiaans Formule 4-kampioenschap op Paul Ricard. Weug, die zowel Belgische als Nederlandse roots heeft en in Spanje woont, zal namelijk als Ferrari Academy Driver onder Iron Lynx aantreden, nadat zij begin dit jaar de competitie FIA Girls on Track won. De tegenstand daarentegen zal niet mis zijn, gezien er maar liefst 37 (!) wagens op de deelnemerslijst prijken.
Sebastian Montoya - Prema Racing
Sebastian Montoya - Prema Racing
Dat de verschillen in het Italiaans F4-kampioenschap dicht bij elkaar liggen bleek tijdens de testdagen die vorige week werden afgewerkt in Le Castellet en waarbij de tweede dag het tijdsverschil tussen de eerste en de veertigste deelnemer net geen twee seconden was. Weug bevond zich telkens in het middenveld waarbij zij de tweede dag net geen seconde moest toegeven op teamgenoot Leonardo Fornaroli. Qua favorieten wordt er onder meer gekeken naar de Italiaanse youngster, maar ook naar Sebastian Montoya, zoon van Juan-Pablo Montoya en tevens ook Ferrari Academy Driver.

Foto's: Iron Dames - ACI Sport



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op donderdag 13 mei 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Paul Ricard.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons