van der Horst

Paul Ricard: Nieuwe pole voor Logan Sargeant

Logan Sargeant
Logan Sargeant
Logan Sargeant (Carlin) vertrekt bij de hoofdrace van de formule 2 op het circuit van Paul Ricard van op de pole. Sargeant, die de twee laatste hoofdraces won en ook al in Silverstone op de pole stond was in de kwalificatie sneller dan Ayumu Iwasa (DAMS) en Frederik Vesti (ART Grand Prix). Amaury Cordeel (Van Amersfoort Racing) realiseerde de negentiende chrono.
De strijd om de pole speelde zich af in de laatste minuten van de kwalificatie. Na een neutralisatie van de sessie om de stilgevallen wagen van Dennis Hauger af te voeren, bleven er nog zes minuten te gaan. In die korte periode werden nog de snelste chrono’s neergezet en uiteindelijk was Sargeant met een ronde in 1:43.871 de snelste van allen voor Iwasa (1:43.877) en Vesti (1:43.900). Leider in de tussenstand Felipe Drugovich (MP Motorsport) realiseerde de vierde chrono in 1:44.031) maar doet daarmee een goede zaak aangezien zijn naaste concurrent om de titel Théo Pourchaire niet beter deed dan de zesde tijd achter Jack Doohan (Virtuosi). Jehan Daruvala (Prema) reed de tiende tijd en start zaterdag bij de sprintrace van op de pole voor Liam Lawson (Carlin).

UPDATE: Drugovich verloor zijn snelste tijd wegens het overschrijden van de track limits. Daarmee verliest hij twee plaatsen op de grid en schuift Théo Pourchaire op naar P4.
 
Foto: FIA Formula 2



  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons