Paul Ricard: Nieuwe tijdstraf nekt titelambities van PK Carsport

Podium race 2 Paul Ricard
Peter Guelinckx en Stienes Longin (PK Carsport Audi R8 LMS GT2) sloten de laatste race van de GT2 European Series af op de vijfde plaats. Daarmee eindigen ze in het kampioenschap op de derde plaats in het Pro-Am klassement. Er zat ook nu meer in, maar een te korte pitstop leverde 10 seconden penalty op wat hun een podiumplaats koste. De titel ging naar Henry Hassid en Anthony Beltoise (LP Racing Audi R8 LMS GT2), die in de laatste race één plaats voor de PK Carsport Audi eindigden.
  • Prospeed Competition
De MZR KTM X-Bow GT2 van Reinhard Kofler en Martin Koch kwam voor de tweede maal dit weekend als eerste over de finishlijn, maar ditmaal mochten ze hun zege behouden. De True Racing KTM X-Bow GT2 van Gilles Vannelet en Stefan Rosina pakte de tweede plaats, de laatste podiumtrede ging naar de Akkodis-ASP Mercedes-AMG GT2 van Jean-Luc Beaubelique en Ludovic Badey. Jan Krabec (RTR Projects KTM X-Bow GT2) pakte de titel in de Am klasse.

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA GT Series op zondag 8 oktober 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Paul Ricard.