van der Horst

Paul Ricard: Nieuwe zege voor SMP Racing in de Michelin GT3 Le Mans Cup

SMP Racing - Ferrari 488
SMP Racing - Ferrari 488
Na Le Mans en de Red Bull Ring heeft de SMP Racing Ferrari 488 nu ook de wedstrijd voor de Michelin GT3 Le Mans Cup in het kader van de 4H of Le Castellet gewonnen. Alexey Basov en Viktor Shaitar gingen de Mentos Racing Porsche van Egidio Perfetti en Ben Barker vooraf, de TF Sport Aston Martin Vantage van Euan Hankey en Salih Yoluc legde beslag op de laatste podiumplaats. De volgende wedstrijd wordt verreden op het circuit van Spa-Francorchamps op 24 september.
  • Skylimit Events
TF Sport - Aston Martin V12 Vantage GT3
TF Sport - Aston Martin V12 Vantage GT3
Dertien wagens stonden er ditmaal aan de start van de vierde manche van de Michelin GT3 Le Mans Cup. De SMP Racing Ferrari vertrok van op de pole en nam na een kort gevecht met de TF Sport Aston Martin definitief de leiding van de wedstrijd. De Britse wagen kreeg later twee drive-through's voor te vroeg vertrokken te zijn op de grid en voor het aanrijden van een tegenstander. De BMS Scuderia Ferrari die dan tweede lag moest opgeven na een klapband waarop de safety car naar buiten kwam om de baancommissarissen de gelegenheid te geven de baan op te kuisen.

Mentos Racing - Porsche 911 GT3 R
Mentos Racing - Porsche 911 GT3 R
De pitstops wijzigden niets aan het klassement en de SMP Racing Ferrari bleef op kop voor de Mentos Racing Porsche, gevolgd door de Aston Martin. De Britse bolide zette nog de achtervolging in op de beide koplopers maar de kloof was te groot om nog te overbruggen. Basov en Shaitar leiden na hun zege nu in de puntenstand met tien punten voorsprong op Yoluc en Hankey.


Foto's: Michelin GT3 Le Mans Cup
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in GT3 Le Mans Cup op maandag 29 augustus 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 4H Paul Ricard.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons