van der Horst

Paul Ricard: Ook Lamborghini Super Trofeo Europe van de partij

Van der Horst Motorsport - Lamborghini Super Trofeo
Van der Horst Motorsport - Lamborghini Super Trofeo
In de marge van de Blancpain GT Series Endurance Cup race te Paul Ricard vinden naast de races voor de Blancpain GT Sports Club ook twee races voor de Lamborghini Super Trofeo Europe plaats. Met de derde van zes manches die de Trofeo telt is het seizoen al halfweg. De eerste race vindt plaats op zaterdagnamiddag om 14u30, de tweede 50 minuten tellende wedstrijd staat zondag om 13u35 gepland.
Aan de top van de PRO klasse bevinden zich drie teams op twee punten van elkaar. Vito Postiglione en Jonathan Cecotto voeren de tabellen aan met een punt voorsprong op Raphael Abbate en Yuki Nemoto, daarachter volgen Rik Breukers en Axcil Jefferies op twee punten van de leiders.

Niels Lagrange-Pieter Vanneste - Lamborghini Super Trofeo
Niels Lagrange-Pieter Vanneste - Lamborghini Super Trofeo
In de PRO-AM categorie is het Kikko Galbiati die de leiding in handen heeft, Nederlander Kelvin Snoeks en Shota Abkhazava volgen op negen punten. Maar in die klasse is het vooral uitkijken of onze landgenoten Niels Lagrange en Pieter Vanneste een vervolg kunnen breien aan hun positief resultaat van Silverstone waar zij met hun Leipert Motorsport Huracan in Chrisal-kleuren een eerste klassezege wisten te behalen.


In de AM klasse zijn Andrej Lewandowski en Teodor Myszkowski de voorlopige leiders. In de Lamborghini Cup maken de Van der Horst Motorsport teamgenoten Gerard Van der Horst en William Van Deyzen zich op om hun duel verder te zetten. Van der Horst voert de tabellen aan maar Van Deyzen heeft slechts zeven punten achterstand. Carlos Sarrea is hun naaste belager in de puntenstand.

Foto's: Arne Simons
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Lamborghini Super Trofeo op donderdag 22 juni 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Paul Ricard.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons