van der Horst

Paul Ricard: Optimum Motorsport presteert optimaal

Joe Osborne en Nick Moss
Joe Osborne en Nick Moss
Op het Circuit Paul Ricard werd dit weekend ook de tweede manche van de International GT Open afgewerkt en het was Optimum Motorsport die er de grote slokop was. Joe Osborne en Nick Moss behaalden beide overwinningen, met daarboven op nog eens de pole op zondag. Hiermee neemt het duo de leiding over in het klassement.
Nochtans viel Moss in de beginfase van de eertse race naar achteren, maar een safety car periode in het midden van de race hielp hem toch om nog in de strijd te blijven voor de zege. Terwijl vooraan de Oregon Team Lamborghini met Kevin Gilardoni de leiding nam, moest die toch de duimen leggen voor Osborne, die zo naar een eerste winst van het seizoen reed. De Zwitser kende nog meer pech, want hij zag ook de Olimp Racing Audi van Marcin Jedlinski en Karol Basz voorbij snellen, waardoor hij samen met Glenn van Berlo pas als derde afklokte.

Optimum Motorsport - McLaren 720S GT3
Optimum Motorsport - McLaren 720S GT3
In race twee ging het er iets gemoedelijker aan toe voor Moss en Osborne, die tijdens de pitstops even de leiding kwijt speelden. Ondanks een handicap wegens hun overwinning op zaterdag, bleven ze vooraan rijden en behaalden hun tweede overwinning op rij. Ditmaal konden Gilardoni en van Berlo wel plaatsnemen op de tweede trede, terwijl de Theeba Motorsport Mercedes van Reema Juffali en Adam Christodoulou derde werd. De volgende stop voor het kampioenschap is Spa-Francorchamps, op 18 en 19 juni.

Foto's: GT Open



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in International GT Open op maandag 23 mei 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Paul Ricard.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons