van der Horst

Paul Ricard: Oregon Team wint beide Super Trofeo races

Boutsen Ginion Racing - Lamborghini Huracan Super Trofeo
Boutsen Ginion Racing - Lamborghini Huracan Super Trofeo
Kevin Gilardoni en Leonardo Pulcini (Oregon Team) hebben op het circuit van Paul Ricard de beide races voor de Lamborghini Super Trofeo gewonnen. In de eerste race profiteerden ze nog van twee penalty’s voor Jonathan Cecotto en Kevin Rossel (GSM Racing) om de zege te pakken. Op zondag wonnen ze de tweede race op reguliere wijze. Boutsen Ginion Racing eindigde met Gosselin/Kuppens respectievelijk op de derde en vijfde plaats in de AM Cup.
Start race 1 Super Trofeo @ Paul Ricard
Start race 1 Super Trofeo @ Paul Ricard
Jonathan Cecotto en Kevin Rossel (GSM Racing) waren de snelsten op de baan en kwamen ook als eerste over de lijn maar een penalty van vijf seconden voor het overschrijden van de tracklimits, wierp het GSM Racing duo weer naar de tweede plaats. Kevin Gilardoni en Leonardo Pulcini (Oregon Team), die als vierde van start gingen en in het begin van de race nog wat tijd verloren na een contact maar daarna een constante race afwerkten, kregen zo de zege in de schoot geworpen. Van Berlo en Guzmán (Target Racing) pakten de derde plaats.

Oregon Team - Lamborghini Super Trofeo
Oregon Team - Lamborghini Super Trofeo
Pulcini was het beste weg bij de start van race 2 en nam de leiding voor Noah Watt, maar al snel bracht een safety car-procedure de wagens weer bij elkaar. Bij de herstart reed Pulcini opnieuw weg van Watt maar hij moest rekening houden met een tijdstraf van 3 seconden voor het afsnijden van de chicane. Na de pitstop behield Gilardoni de leiding voor Balthasar en Rossel. Voor de tweede plaats ontwikkelde zich een hevige strijd waarbij de wagens elkaar regelmatig raakten. Max Weering (Johan Kraan Motorsports) kwam als overwinnaar uit het gewoel en pakte de tweede plaats voor Michael Dörrbecker/Mattia Michelotto (VS Racing). Pierre Feligioni/Daniel Waszczinski eindigden voor Boutsen Ginion Racing op de derde plaats in de LC Cup nadat ze de tweede positie pakten in de eerste race.

Foto's: Lamborghini Super Trofeo en Boutsen Ginion Racing
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Lamborghini Super Trofeo op zondag 30 mei 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Paul Ricard.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons