Paul Ricard: Overweldigende klassezege voor Kenny Herremans

Pro-Am podium race 2 GT4 European Series
De tweede race op het circuit van Paul Ricard werd opnieuw gewonnen door de PROsport Racing Aston Martin Vantage GT4 van Hugo Sasse en Mike David Ortmann. Verder was er een prachtige prestatie voor onze landgenoot Kenny Herremans, die samen met zijn teamgenoot Dante Rappangne de V8 Racing Camaro GT4 naar een vijfde plaats algemeen stuurden en bovendien de Pro-Am klasse wonnen. De Selleslagh Racing Team Mercedes-AMG GT4 van Luca Bosco/Alexandre Papadopulos eindigde net buiten de top tien.
PROsport Racing - Aston Martin Vantage GT4
De NM Racing Team Mercedes-AMG GT4 van Lluc Ibañez en Enzo Joulié had aanvankelijk de leiding van de wedstrijd in handen, maar net als in de eerste race waren Sasse en Ortmann bezig aan een remonte die hen in de tweede helft van de race aan de leiding bracht. De Mercedes moest uiteindelijk ook nog de Racing Spirit of Léman Aston Martin Vantage GT4 van Gus Bowers en Konstantin Lachenauer voor laten waardoor het Britse merk de dubbel pakte. Ook de Team Speedcar Audi R8 LMS GT4 van Benjamin Lariche en Robert Consani wist goed op te rukken in de race en finishte als vierde.

V8 Racing - Camaro GT4
Vijfde algemeen en uitgesproken winnaar in de Pro-Am klasse was de V8 Racing Camaro GT4 van Kenny Herremans en Dante Rappangne. Onze landgenoot nam de start en wist al snel het voortouw te nemen in zijn klasse waarna Rappangne het werk afmaakte. Hun dominantie in de klasse was niettegenstaande een succestijdstraf van 10 seconden groot, de tweede bolide in de klasse finishte pas als tiende algemeen. Herremans kon zijn geluk niet op: “Na vier mooie jaren in de Ford Fiesta Sprint Cup bewijs ik nu dat ik meer kan dan juist deelnemen. De zege en de podiumplaats die we dit weekend behaalden zijn niet vanzelfsprekend als men bedenkt dat we gehinderd werden door een succesballast en 10 seconden moesten bijtellen bij onze pitstop. Ik kan mijn partners en management dan ook niet genoeg bedanken voor de kans die ik krijg om in dit prachtig kampioenschap uit te komen.”

Selleslagh Racing Team - Mercedes-AMG GT4
Met een elfde plaats algemeen en een negende plaats in de Silver Cup zette ook de Selleslagh Racing Team Mercedes-AMG GT4 van Luca Bosco/Alexandre Papadopulos een mooi resultaat neer. Johan Vannerum/Jean-Luc Behets eindigden met de tweede wagen van het team op de veertigste plaats. Antoine Potty (CMR Toyota GR Supra GT4) kon zijn prachtig resultaat van de eerste race niet herhalen, hij werd pas negentiende net achter de PROsport Racing Aston Martin Vantage GT4 van Nico Verdonck en Rodrigue Gillion.

Foto's: GT4 European Series

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA GT4 op zondag 5 juni 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Magny-Cours Cups.