van der Horst

Paul Ricard: Overwinningen voor Nyck de Vries en Anthoine Hubert

Nyck de Vries - ART GP
Nyck de Vries - ART GP
In de hoofdrace voor de Formule 2 te Paul Ricard verraste Nyck de Vries (ART GP) bij het doven van de lichten de van op de pole gestarte Sergio Sette Camara (DAMS) en pakte resoluut de leiding van de race, een positie die de Nederlander niet meer uit handen zou geven. In de sprintrace was het de beurt aan Anthoine Hubert (Arden) om de race te domineren van start tot finish.
Mick Schumacher - Prema Racing
Mick Schumacher - Prema Racing
Nyck de Vries nam in de hoofdrace op zaterdag een superstart en schoof onmiddellijk op van de vierde naar de eerste positie. Wat later reed Prema Racing rijder Sean Gelael zijn ploegmaat Mick Schumacher aan met een opgave voor beide rijders als gevolg. Ook Ralph Boschung (Trident) en Nikita Mazepin (ART GP) schakelden mekaar uit. Wanneer dan ook nog Dorian Boccolacci (Campos Racing) zijn wagen aan de kant zette werd de rode vlag bovengehaald.

Start hoofdrace Paul Ricard
Start hoofdrace Paul Ricard
Bij de herstart behield de Vries de koppositie voor Jack Aitken (Campos Racing), na de pitstops nam de Brit even het commando over maar verloor die direct weer aan de Vries. Twee opeenvolgende neutralisaties wijzigden niets meer aan de posities en de Vries won voor Sergio Setta Camara die op het einde van de race nog voorbij Aitken ging die problemen kende met zijn banden. Guanyu Zhou (Uni-Virtuosi) en Nicholas Latifi (DAMS) maakten de top vijf vol. Jordan King (MP Motorsport) pakte de zesde plaats gevolgd door Juan Manuel Correa (Sauber by Charouz) en Anthoine Hubert (Arden). Nobuharu Matsushita (Carlin) en Giuliano Alesi (Trident) maakten de top tien vol.

Anthoine Hubert - Arden
Anthoine Hubert - Arden
Anthoine Hubert (Arden), die in de hoofdrace de achtste plats pakte, mocht de sprintrace aanvatten vanaf de pole positie. Hubert behield het voordeel bij de start maar Jordan King (MP Motorsport) zag zich gepasseerd door Jack Aitken (Campos Racing) die nochtans pas van op de derde rij was gestart. King moest daarna ook nog Juan Manuel Correa (Sauber Junior Team by Charouz), Nicholas Latifi (DAMS), Guanyu Zhou (Uni-Virtuosi) en Sergio Sette Camara (DAMS) laten passeren.

Anthoine Hubert - Arden
Anthoine Hubert - Arden
Correa slaagde er alsnog in om de tweede plaats over te nemen van Aitken en verhoogde de druk op Hubert. Maar de Fransman controleerde de race en behaalde zijn tweede zege van het seizoen voor Correa en Zhou. Aitken, Sette Camara, Latifi, Louis Deletraz (Carlin) en Callum Ilott (Sauber by Charouz) pakten de overage punten. Nyck de Vries (ART GP) kwam ditmaal niet verder dan de tiende plaats. Mick Schumacher (Prema Racing) haalde voor de tweede maal op rij de eindmeet niet.

Foto's: Georges De Coster
 



  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons