van der Horst

Paul Ricard: Patrick Van Glabeke derde op de startgrid van de GT Sports Club

Patrick van Glabeke - AF Corse Ferrari 488 GT3
Patrick van Glabeke - AF Corse Ferrari 488 GT3
Vierentwintig wagens nemen zondag op de omloop van Paul Ricard de start van de Qualifying Race tijdens de derde manche van de Blancpain GT Sports Club. Zaterdag vond de kwalificatie plaats en het was puntenleider Anthony Pons (AKKA ASP Mercedes AMG GT) die de pole veroverde. Claude-Yves Gosselin zal met de Boutsen Ginion Racing Lamborghini Gallardo Extenso R-EX van op de eerste lijn starten naast Pons. Op de tweede lijn vinden we Patrick van Glabeke terug die met zijn AF Corse Ferrari 488 al gans het weekend sterk presteert.
Louis Philippe Soenen - AF Corse Ferrari 488 GT3
Louis Philippe Soenen - AF Corse Ferrari 488 GT3
Eigenlijk was het Alex Demirdjian die met zijn AF Corse Ferrari de snelste tijd reed maar de Libanees werd schuldig bevonden voor een aanrijding en werd als straf teruggezet naar plaats zeven op de grid. Karim Ojjeh vangt met de Boutsen Ginion Racing BMW M6 de Qualifying Race aan van op de vijfde startplaats. Nicolas Vandierendonck reed met de Shipex by Ombra Racing Lamborghini de veertiende tijd. Louis Philippe Soenen (AF Corse Ferrari) klokte de vierentwintigste tijd en is daarmee vierde in de Iron Cup voor rijders boven de 60 jaar.

Foto's: Georges De Coster
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Blancpain GT Sports Club op zaterdag 24 juni 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Paul Ricard.
  • 24 Hours of Zolder

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons