van der Horst

Paul Ricard: Peter Guelinckx en Bert Longin kijken reikhalzend uit naar spannend slot van de Europese titelstrijd

PK Carsport - Audi R8 LMS GT2
PK Carsport - Audi R8 LMS GT2
Volgend weekend staat in het Zuid-Franse Le Castellet de laatste meeting van de Fanatec GT2 European Series 2021 op het programma. Aan het stuur van de PK Carsport Audi R8 LMS GT2 zijn Peter Guelinckx en Bert Longin vastbesloten een gooi te doen naar de Europese titel.
Beide races op het Circuit Paul Ricard winnen en Guelinckx en Longin hebben de titel beet: dat is de eenvoudige samenvatting van de opdracht die het duo van de #81 PK Carsport Audi R8 LMS te wachten staat. Aan de vooravond van de laatste meeting van de Fanatec GT2 European Series tellen ze immers 14 punten achterstand op leiders Fjordbach en Patterson, ook onderweg met een Audi.

“Zelfs indien zij twee keer tweede finishen, en we dus op gelijke punten zouden eindigen, worden wij kampioen”, legt Bert Longin uit. “Want in dat geval tellen wij meer overwinningen: vijf tegenover vier.”

Eenvoudige samenvattingen in de autosport hebben echter vaak één ding gemeen: ze zijn minder eenvoudig dan ze lijken. “Zo krijgt de winnaar van de eerste race tien seconden straftijd bij de verplichte pitstop van de tweede race”, weet Peter Guelinckx. “Wat de opdracht om twee op een rij te scoren al meteen een heel pak moeilijker maakt. Het best mogelijke scenario is dan ook dat wij de eerste race winnen, en dat enkele andere rijders zich tussen ons en de High Class Audi weten te plaatsen. Dan zien we wel hoe hoog we in de tweede race moeten finishen.”

Om dat scenario iets waarschijnlijker te maken komt er in Le Castellet ook een tweede PK Carsport Audi aan de start, bestuurd door Stienes Longin en de Oostenrijker Jens Liebhauser. Deze laatste was vorig jaar nog winnaar van de AM-klasse in de International GT Open. “Een mooie erkenning voor de prestaties die Stienes recent leverde”, stelt pa Bert trots. “Maar hun opdracht is duidelijk: ons aan de titel helpen.”

Om nog meer troefkaarten achter de hand te houden trokken Guelinckx en Longin half september al naar Le Castellet, om er een uitgebreide testsessie af te werken. “Ik had voordien nog nooit op Circuit Paul Ricard gereden”, stelt Guelinckx, die aan zijn eerste seizoen in de autosport bezig is. “Het is een snelle omloop, waar het ook niet altijd makkelijk is om de juiste referentiepunten te vinden.”

“Toch kon ik de testsessie met een heel positief gevoel afsluiten. Zo zat ik dichter dan ooit bij de rondetijden van Bert. En dat was niet omdat hij langzamer ging”, besluit Guelinckx met een brede grijns. “Die positieve energie probeer ik nu mee te nemen naar de races van zaterdag. De laatste van de twee races wordt bovendien in het tweeduister afgewerkt, en in identieke omstandigheden wisten we eerder dit seizoen in Misano te schitteren. Ik kijk er heel erg naar uit.”
De twee races van de seizoensfinale – zaterdag 2 oktober om 11u20 en om 20u10, telkens 50 minuten lang – zijn live te bekijken op het GT World YouTube-kanaal.

Longin Press
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Blancpain GT Sports Club op donderdag 30 september 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Paul Ricard.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons