van der Horst

Paul Ricard: Podiumplaatsen voor Amaury Bonduel en Florian Van Dooren

Florian Van Dooren en Nicolas Prost op het hoogste podiumschavot
Florian Van Dooren en Nicolas Prost op het hoogste podiumschavot
Op het circuit van Paul Ricard vond het openingsweekend van de Ultimate Cup Series plaats. In de Sprint GT-Touring Challenge vonden we twee landgenoten vooraan in het klassement terug. Amaury Bonduel eindigde beide sprint races op de tweede plaats algemeen met de Lamborghini Huracan Super Trofeo van BDR Competition by Grupo Prom, terwijl Florian Van Dooren samen met Nicolas Prost de C4a klasse won bij de endurance race.
Voor de algemene zege stond er geen maat op de SR&R Ferrari 488 GT3 Evo van Lorenzo Bontempeli/Ling Kang, die zowel beide sprint races al de endurance won. Amaury Bonduel werd tweede in beide sprintraces en won ook zijn klasse, maar in de endurance race bereikte hij de aankomst niet. Serge Doms in een andere Lamborghini van BDR Competition by Grupo Prom eindigde elfde en achtste in de sprintraces en werd twaalfde in de endurance race. De Fransman Alfredo Hernandez, ook op een Lamborghini van het Belgische team, werd tweede in de endurance race nadat hij zich als vierde en vijfde klasseerde in de sprint races.

Florian Van Dooren deelde het stuur van een Porsche Cayman GT4 van CMR met Nicolas Prost en reed de tweede sprintrace nadat Prost derde werd in de C4a klasse in race 1. Van Dooren pakte er een mooie tweede plaats achter de BMW M4 GT4 van Grégory Launier. In de endurance race nam de CMR Porsche revanche en won ruim zijn klasse en eindigde tevens negende algemeen.

Foto's: CMR
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op maandag 27 maart 2023.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons