van der Horst

Paul Ricard: Podiums langs Belgische zijde in GT Cup Open

Algemeen podium 2021 GT Cup Open Paul Ricard
Algemeen podium 2021 GT Cup Open Paul Ricard
De eerste race van de GT Cup Open in Paul Ricard werd gewonnen door Maciej Blazek en Mateusz Lisowski. Het Poolse duo dat de A&P Racing Team PTT Tech Support Porsche bestuurde, haalde het van Andrzej Lewandowski, die met de Vincenzo Sospiri Racing Lamborghini maar vijf seconden moest toegeven op zijn landgenoten, maar hierdoor wel de winnaar was in de Am-klasse. Het was zelfs bijna een volledig Pools podium geworden, maar een fout van Maciej Darmetko in de Q1 Trackracing Porsche zorgde ervoor dat Nico Verdonck en Rodrigue Gillion op het algemeen podium eindigden.
Q1 Trackracing - Porsche 911 GT3 Cup Gen. 2
Q1 Trackracing - Porsche 911 GT3 Cup Gen. 2
In de openingsfase was het vooral Dino Zamparelli die met de polesittende J. Morcillo/E2P Racing Porsche de bovenhand nam, maar een keuze om laat te pitten zorgde ervoor dat zijn ploegmaat Jan Klingelnberg geen rol van betekenis meer speelde. Dat was niet het geval bij Q1 Trackracing. Het Belgische team nam zelfs de leiding over na de pitstops, waardoor Darmetko op weg leek naar winst; een spin zorgde er echter voor dat hij terugviel in het veld waardoor de zege naar Blazek en Lisowski en de overige podiumplaatsen naar Lewandowski en Gillion-Verdonck gingen, laatstgenoemde reed overigens een ijzersterke stint. Uiteindelijk kon hij zich terug opwerken naar een vierde plek, wat hem en ploegmaat Artur Janosz tevens de derde plaats opleverde in de Pro-Am-klasse.

Foto's: GT Cup OpenDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in International GT Open op zaterdag 15 mei 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Paul Ricard.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons