van der Horst

Paul Ricard - Pole voor Mario Cordoni in GT Sports Club

Patrick Van Glabeke - Ferrari 488 GT3
Patrick Van Glabeke - Ferrari 488 GT3
Mario Cordoni was na zijn zege in Monza opnieuw de snelste tijdens de kwalificatie op Paul Ricard. Daar wordt immers in het kader van de Blancpain GT Series Endurance Cup de tweede manche van de Blancpain GT Sports Club verreden. Na goede chrono's tijdens de vrije trainingen ontgoochelden de Belgen een beetje.
  • Powercars
Angélique Detavernier
Angélique Detavernier
Mario Cordoni was dus met zijn Ferrari F488 GT3 van AF Corse opnieuw de snelste en hij zal trachten om tijdens de qualifying race en main race zijn zegetocht verder te zetten. Hij deelt de eerste startrij met Christian Hook. Met Angelique Detavernier, Patrick Van Glabeke en Louis-Philippe Soenen hebben we drie landgenoten op de startgrid die met hun Ferrari's F488 GT3 van AF Corse starten vanuit respectievelijk 12de, 14de en 17de positie, op dik een seconde van de pole, binnen het 21-koppig startveld.

Patrick Van Glabeke: "Dit was mijn slechtste kwalificatie ooit binnen de GT Sports Club. Ik had heel wat verkeer en tijdens de twee resterende vrije ronden heb ik zelf wat foutjes gemaakt. Niet goed en dus wordt het morgen een inhaalrace om nog een mooie uitgangspositie uit de brand te slepen tijdens de main race".

Foto's: Vincent Wouters & Arne Simons



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Blancpain GT Sports Club op vrijdag 1 juni 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Paul Ricard.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons