van der Horst

Paul Ricard: Porsche pakt zege in eindfase - Vanthoor en Weerts op podium

GPX Racing - Porsche 911 GT3-R
GPX Racing - Porsche 911 GT3-R
De 1000km van Paul Ricard werden vannacht gewonnen door Porsche. De GPX Racing 911 #22 van Matt Campbell, Earl Bamber en Mathieu Jaminet was na zes uur wedstrijd de beste. De vanop pole vertrokken FFF Racing Lamborghini #63 (Bortolotti, Mapelli, Caldarelli) domineerde meer dan vijf uur lang, maar Mapelli zag zich niet alleen in het laatste uur geklopt door de latere winnaar, maar ook door de Iron Lynx Ferrari #71 van Rigon, Fuoco en Illot. In de laatste ronde kwam eveneens een erg snelle Dries Vanthoor (WRT Audi #32) nog langszij om een podiumplek op te eisen voor zichzelf, Charles Weerts en Kelvin van der Linde.
Dries Vanthoor
Dries Vanthoor
Frédéric Vervisch legde samen met Markus Winkelhock en Finlay Hutchison (Saintéloc Audi #26) beslag op de tiende plek. Sarah Bovy finishte in de Iron Lynx Ferrari #83 met volledig vrouwelijke rijdersbezetting als 30e. Louis Machiels nam de start in de AF Corse Ferrari #52 maar onze landgenoot kreeg al vroeg in de wedstrijd af te rekenen met problemen.

Update 00u10: De als tweede geklasseerde Ferrari #71 kreeg na de race een penalty van 10 seconden omdat er bij de laatste pitstop teveel monteurs aan de auto werkten, hierdoor valt deze terug naar de vijfde plaats. Vanthoor en Weerts worden zo tweede en de vanop pole vertrokken Lamborghini #63 mag alsnog mee naar het podium.

Foto's: SRO & Arne SimonsDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in GT World Challenge Europe Endurance op zondag 30 mei 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Paul Ricard.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons