van der Horst

Paul Ricard: Prachtige tweede plaats voor de Xwift Racing Events Toyota GR Supra GT4

Xwift Racing Events - Toyota GR Supra GT4 Evo
Xwift Racing Events - Toyota GR Supra GT4 Evo
Op het circuit van Paul Ricard werd zaterdag de eerste van twee races voor de GT4 European Series verreden. Maxime Potty, in grote vorm, bracht de Toyota van Xwift Racing Events bij de start naar de leiding, maar een safety car periode vroeg in de race gooide het klassement wat door elkaar. Uiteindelijk eindigde de Toyota van het Belgische team als tweede na de Racing Spirit of Léman Aston Martin van Victor Weyrich en Konstantin Lachenauer. Rodrigue Gillion (Spirit of Léman Aston Martin) eindigde als vijfentwintigste. Kenny Herremans (V8 Racing Camaro) die ver op de grid startte en het slachtoffer werd van een lekke band als zesentwintigste.
  • LTF
Racing Spirit of Léman - Aston Martin vantage GT4
Racing Spirit of Léman - Aston Martin vantage GT4
Potty schoot bij de start weg van op de derde plaats en nam direct de leiding van de race, maar al kort na de start volgde een lange neutralisatie na een contact tussen twee wagens. Dit maakte dat alle wagens al vroeg in de race onder de neutralisatie hun pitstop afwerkten en het kiezen van het ideale moment daarvoor was bepalend voor het verdere verloop van de wedstrijd. De Spirit of Léman Aston Martin van Weyrich en Lachenauer planden hun stop optimaal en namen de leiding in handen om ze niet meer af te staan. Etienne Cheli nam het stuur over van Potty en wist de Toyota naar de tweede plaats te loodsen. De Team Speedcar Audi R8 LMS GT4 van Benjamin Lariche en Robert Consani pakte de laatste podiumplaats. De zege in de ProAm klasse was voor de Saintéloc Junior Team Audi R8 LMS GT4 van Christophe Hamon en Grégory Guilvert. Alban Varutti in de AVR-Avvatar Porsche 718 Cayman GT4 RS CS won de Am klasse.

Foto's: GT4 European Series
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA GT4 op zaterdag 3 juni 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Paul Ricard.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons