van der Horst

Paul Ricard: Q1 Trackracing keert tevreden huiswaarts van GT Cup Open openingsweekend

Jan Lauryssen
Jan Lauryssen
Het eerste raceweekend van de GT Cup Open zit er op en Q1 Trackracing kan terugblikken op toch wel een geslaagd weekend. Jan Lauryssen pakte zaterdag zijn eerste winst van het seizoen en John de Wilde schreef tweemaal de AM-klasse achter zijn naam. Op elk podium dit weekend was het team vertegenwoordigd, ook al verlieten ze Le Castellet niet met de leiding in het algemeen klassement.
  • Historic Grand Prix Circuit Zolder
Q1 Trackracing - Porsche 911 GT3 Cup Gen. 2
Q1 Trackracing - Porsche 911 GT3 Cup Gen. 2
Lauryssen mocht dan wel de pole niet gepakt hebben, stilzitten deed hij allerminst dit weekend. Terwijl tijdens de eerste race de GDL Racing Porsche van Christopher Zöchling lang de leiding had, kon onze landgenoot na de verplichte pitstop zijn slag slaan en met de winst te gaan lopen, dit ondanks een tijdstraf van vijf seconden omwille niet de volledige pitstoptijd af te werken. Zöchling met zijn teamgenoot Bashar Mardini eindigde als tweede, terwijl Lukas Falkre en Dirk Schouten met de tweede wagen van Q1 Trackracing derde werden. Op zondag begon het ook goed voor het team met de pole voor Schouten, maar zij konden ditmaal geen weerstand bieden tegen het duo Mardini-Zöchling. De SP Racing Porsche van Eugenio Pisani en Stefano Zanini vervolledigde het podium.

Q1 Trackracing - Porsche 911 GT3 Cup Gen. 2
Q1 Trackracing - Porsche 911 GT3 Cup Gen. 2
In de AM-klasse was het één en al een John de Wilde-show, al moest de Oost-Vlaming er wel voor werken. De Wilde startte namelijk in de achterste gelederen van het peloton tijdens de eerste race, maar kon zich stelstelmatig voorbij zijn tegenstanders werken om met een mooie voorsprong te eindigen op de GDL Racing Porsche van Glauco Solieri. Nicolas Vandierendonck en Laurent Vandervelde, die van de pole mochten starten in de klasse, eindigde op het laagste podiumtrapje. Op zondag liep het veel vlotter voor de Wilde, door de pole om te zetten naar winst. Vandierendonck en Vandervelde hadden meer pech. Zij moesten de wagen al vroeg parkeren. De Street Art Racing Aston Martin met Jahid Fazal-Karim en Julien Darras eindigde respectievelijk negende en zevende algemeen.

Foto's: GT Cup OpenDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in International GT Open op zondag 22 mei 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Paul Ricard.
  • Powercars

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons