van der Horst

Paul Ricard: Q1 Trackracing stevig vertegenwoordigd in GT Cup Open

Q1 Trackracing - Porsche 992 GT3 Cup
Q1 Trackracing - Porsche 992 GT3 Cup
Terwijl dit weekend de GT Open zijn tweede raceweekend afwerkt in Le Castellet, mag de GT Cup Open voor het eerst dit seizoen ook aantreden. Veertien wagens staan er ingeschreven om meters te maken op het Circuit Paul Ricard, waarvan vijf wagens afgevaardigd worden door Belgische teams. Vooral via Q1 Trackracing, dat zal aantreden met maar liefst vier wagens.
Street Art Racing - Aston Martin Vantage GT4
Street Art Racing - Aston Martin Vantage GT4
Sinds enkele jaren is Q1 Trackracing van een gastteam naar een vaste waarde gegroeid. Vorig jaar kwamen ze nog aan de start in de GT Open Cup met drie wagens, maar voor dit jaar wordt dit aantal zelfs opgevoerd naar vier Porsche 911 GT3 Cup (992)'s. Jan Lauryssen, vorig jaar nog vice-kampioen, en John de Wilde krijgen ieder een wagen toebedeeld. De overige twee wagens worden ingezet voor Laurent Vandervelde/Nicolas Vandierendonck en Lucas Valkre/Dirk Schouten. Daarnaast komt Street Art Racing ook met een Aston Martin Vantage GT4 welke wordt ingezet voor het Frans duo Jahid Fazal-Karim en Julien Darras.

Bij de overige negen deelnemende wagens behoren vooral verschillende varianten van Porsche's met één uitschieter, namelijk een Toyota Supra GR, ingezet door SVC Sport Management. In tegenstelling tot vorig jaar zal het kampioenschap niet in combinatie rijden met de International GT Open, maar worden er zaterdag en zondag twee wedstrijden afgewerkt van 50 minuten.

Foto's: Marnik Mouchaers - GT Cup OpenDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op vrijdag 20 mei 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Paul Ricard.
  • Powercars

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons