Paul Ricard: Spirit of Race en BMW Teo Martin Motorsport verdelen de overwinningen

BMW Team Teo Martin - BMW M6 GT3
Bij de derde manche van het GT Open kampioenschap behaalde de nieuwe Lexus RC F GT3 voor de eerste maal dit jaar geen enkele zege. De overwinningen op de omloop van Paul Ricard gingen naar de Spirit of Race Ferrari 488 van Mikkel Mac/Miguel Ramos en de BMW Teo Martin Motorsport BMW M6 van Victor Bouveng/Fran Rueda. Opnieuw wist het GT Open kampioenschap een mooi startveld van 27 GT bolides samen te brengen.
Spirit of Race - Ferrari 488 GT3
Voor de beide Lexus bolides dit tot aan de manche in Frankrijk alle races hadden gewonnen was bij de eerste race zelfs geen podium weggelegd. Het exemplaar van Emil Frey Racing bestuurd door Costa/Frommenwiler kwam pas als vierde over de streep terwijl de wagen van Farnbacher Racing de race vroegtijdig moest verlaten met technische panne. De BMW M6 van Victor Bouveng en Fran Rueda reed lang aan de leiding maar moest eveneens naar de kant met technische problemen. De zege ging naar de Spirit of Race Ferrari 488 van Mikkel Mac/Miguel Ramos, Thomas Biagi/Giovanni Venturini (Imperiale Racing Lamborghini Huracan) en Valentin Pierburg/Tom Onslow-Cole (SPS Automotive Performance Mercedes AMG GT) mochten mee het podium op.

Fran Rueda & Victor Bouveng
Andrea Caldarelli met de SF Racing Ferrari 488 nam de leiding na de start van race 2 en wist weg te rijden van de rest van het veld. De pitstops en de daaraan verbonden succes handicaps gooiden het klassement echter helemaal door elkaar. Victor Bouveng wist met de BMW de koppositie over te pakken en hij slaagde er in om een voorsprong uit te bouwen op Fontana. De BMW van Victor Bouveng/Fran Rueda won race 2 voor de Imperiale Racing Lamborghini Huracan van Vito Postiglione/ Andrea Fontana en de Drivex School Mercedes AMG GT van Marcelo Hahn/Alan Hellmeister.

Foto's: GT Open

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in International GT Open op dinsdag 13 juni 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Paul Ricard.