van der Horst

Paul Ricard: Teddy Clairet wint thuisrace

Teddy Clairet - Team Clairet Sport  Peugeot 308 TCR
Teddy Clairet - Team Clairet Sport Peugeot 308 TCR
Het werd een perfecte dag voor Teddy Clairet (Team Clairet Sport Peugeot 308 TCR) in Paul Ricard. De Fransman vertrok vanop de pole en reed van start tot finish aan de leiding in de eerste race van de TCR Europe serie. Voor Comtoyou Racing werd het een off-day, geen enkele van de drie rijders van het Belgische team geraakte in de kwalificatie bij de top twaalf en in de race was Tom Coronel de enige die de top tien, bereikte als was het dan nog op de tiende positie.
Nicolas Baert - Comtotyou Racing Audi RS 3 LMS TCR
Nicolas Baert - Comtotyou Racing Audi RS 3 LMS TCR
Felice Jelmini (Sébastien Loeb Racing Hyundai Elantra N) reed naar de tweede plaats terwijl de broer van Teddy Clairet, Jimmy Clairet (Team Clairet Sport Peugeot 308 TCR) de laatste podiumplaats claimde. Niels Langeveld (Sébastien Loeb Racing, Hyundai Elantra N) en Jack Young (Brutal Fish Racing, Honda Civic Type-R) vervolledigden de top vijf. Tom Coronel kon nog enigszins de eer van Comtoyou Racing redden door de tiende plaats te pakken waardoor hij derde staat in de voorlopige puntenstand. Dusan Borković strandde op de vijftiende plaats en Nicolas Baert vinden we nog een positie verder terug.

Foto's: TCR Europe
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in TCR Europe op zaterdag 29 mei 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Paul Ricard.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons