van der Horst

Paul Ricard: Tweede overwinning voor NM Racing Team

NM Racing Team - Mercedes-Benz AMG GT4
NM Racing Team - Mercedes-Benz AMG GT4
In het donker op het Circuit Paul Ricard werkte GT4 European Series de laatste race van het seizoen af en het was de NM Racing Team Mercedes die wederom zegevierde. Xavier Lloveras en Lluc Ibañez moesten ditmaal afrekenen met een sterke V8 Racing Chevrolet van Job Rappange en Thijmen Nabuurs, waar ze pas in de eindfase voorbij geraakten. Antoine Potty en Timothe Buret eindigden met de CMR Toyota net zoals tijdens de eerste race op de derde plaats. Met deze uitslag zag Stéphane Lémeret de vice-titel in rook opgaan nadat hij eerder in de race opgaf.
Gaël Castelli nam de start voor deze race, maar moest al na acht minuten de handdoek in de ring werpen. De CMR Toyota raakte in de laatste bocht de Porsche van Allied Racing en een halve ronde later parkeerde de Fransman de wagen aan de kant. Ook de wagen van de nieuwe kampioenen in de Silver Cup - AGS Events Aston Martin - kwam niet meer uit de pits nadat hij traag op weg was net voor de verplichte pitstop. Vooraan deerde het NM Racing Team Mercedes weinig en met hun tweede overwinning springt Lloveras over Castelli en Lémeret in de eindstand, waardoor de Fransman en de Belg tevreden moeten zijn met een derde plaats in het eindklassement.

Bastian Buus en Jan Kasperlik
Bastian Buus en Jan Kasperlik
Selleslagh Racing Team scoorde in de duisternis iets beter dan in de eerste race. Kenneth Heyer en Esteban Muth eindigden de race als vijfde, terwijl Thierry Vermeulen en Max Koebolt vijf seconden verderop op plaats zes eindigden. In de Pro-Am klasse ging de overwinning naar Jean-Luc Beaubelique en Jim Pla, maar de titel was voor Jan Kasperlik en Bastian Buus nadat hun naaste tegenstanders - Cem Bolukbasi en Yagiz Gedik voor Borussan Automotive - moesten opgeven. De Am-klasse ging richting de AGS Events Aston Martin van Gilles Vannelet en Nicolas Gomar.

Foto's: GT4 European SeriesDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in FIA GT4 op zaterdag 14 november 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Paul Ricard.
  • Qvick Motors

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons