van der Horst

Paul-Ricard: Tweede plaats voor Baptiste Moulin in race 2

Vincenzo Sospiri Racing - Lamborghini Huracan GT3
Vincenzo Sospiri Racing - Lamborghini Huracan GT3
De tweede race van de International GT Open op het circuit van Paul-Ricard eindigde met een dubbel voor Vincenzo Sospiri Racing. Frederik Schandorff en Michele Berreta leidden hun Lamborghini Huracán GT3 Evo naar de zege voor teamgenoten Baptiste Moulin en Yuki Nemoto. Onze landgenoot reed een sterke race en wist in de laatste bocht in de laatste ronde nog Al Faisal Al Zubair in de Lechner Racing Porsche 911 GT3-R te verschalken voor de tweede plaats.
  • Heinz Performance
Adam Carroll vertrok met de Balfe Motorsport Audi R8 LMS GT3 Evo vanop de pole maar verloor bij de start al drie plaatsen. Andy Soucek nam de kop met de Lechner Porsche voor Yuki Nemoto in de Vincenzo Sospiri Racing Lamborghini. Ook Ollie Millroy in de Inception Racing McLaren #7 vond aansluiting bij de koplopers en na een aanrijding tussen Soucek en Millroy kon Nemoto even de koppositie overnemen.

Baptiste Moulin
Baptiste Moulin
Halfkoers nam Moulin het stuur over van Nemoto maar na de pitstops was het de Porsche met Al Zubair die de koppositie bezette. Maar toen kwam Frederik Schandorff opzetten als een bezetene en de Oostenrijker ging zonder problemen voorbij Moulin en Al Zubair. Ook Moulin wist dus nog voorbij de Porsche te geraken om Vincenzo Sospiri Racing de dubbel te schenken. Christian Klien reed met de JP Motorsport McLaren 720S GT3 een mooie race en werd met Patryk Krupinski vierde en eerste in de Pro-Am-klasse. De Team Lazarus Bentley Continental van Jordan Pepper en Ivan Peklin, zaterdag nog winnaar van race 1, werd nu vijfde.

Foto's: Vincenzo Sospiri Racing & Baptiste Moulin
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in International GT Open op zondag 16 mei 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Paul Ricard.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons