van der Horst

Paul Ricard: Ulysse De Pauw wil seizoen in schoonheid afsluiten

Ulysse De Pauw
Ulysse De Pauw
Het Frans kampioenschap F4 is aan zijn laatste hoofdstuk toe. Tijdens de zevende en laatste meeting van het seizoen, op het circuit van Le Castellet, hoopt Ulysse De Pauw zijn positie van vice-kampioen FIA in de categorie te behouden. Maar de vertegenwoordiger van het RACB National Team weet dat zijn opdracht niet min is.
Zondagavond zullen de deelnemers aan het Frans kampioenschap F4 na een goed gevuld seizoen zeven meetings hebben afgewerkt, goed voor 21 races in totaal. Aan de vooravond van de laatste meeting in Le Castellet bezet Ulysse De Pauw de tweede positie in de tussenstand van het FIA-kampioenschap van de discipline.

“Ik ben vast van plan om er alles aan te doen om die positie te behouden, maar ik besef dat het niet makkelijk zal worden”, geeft onze jonge landgenoot toe. “Mathematisch komen nog drie rijders in aanmerking voor die tweede plaats. De strijd zal feller dan ooit zijn.”
Gelukkig is het circuit de Belg niet volledig onbekend…

“We kregen de gelegenheid om aan twee testdagen deel te nemen. Zoveel te beter, want Le Castellet is geen makkelijk circuit om onder de knie te krijgen. Het is een heel brede omloop, en de snelle bochten volgen elkaar snel op. Het is niet makkelijk om de juiste rijlijn te vinden, want er zijn er wel een paar verschillende mogelijk.”

Nochtans zal het er op aankomen om onmiddellijk competitief te zijn.
“Dat is de les die ik uit dit eerste seizoen in de eenzitterij kan trekken: de kwalificaties bepalen in grote mate het succes in de race. Ik zal dus alles op alles zetten om een positie vooraan de grid te veroveren."
Vorige week zorgden de hoge temperaturen in Jerez er voor dat de bandenslijtage heel hoog lag. Bestaat de kans dat dat fenomeen zich in het zuiden van Frankrijk herhaalt?
“Ik denk het niet”, stelt Ulysse. “In principe wordt het niet warmer dan 23 of 24 graden. Gunstige omstandigheden voor de banden die we gebruiken.”

RACB National Team
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Internationaal op donderdag 11 oktober 2018.
  • Curbstone

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons