van der Horst

Paul Ricard: Wisselvallig debuut voor Verdonck en Gillion in de GT Open Cup

PROsport Racing - Aston Martin Vantage AMR GT4
PROsport Racing - Aston Martin Vantage AMR GT4
Nico Verdonck en Rodrigue Gillion maakten verleden weekend hun debuut in de GT Open Cup. Onze landgenoten bestuurden de Aston Martin Vantage GT4 van het Duitse PROsport Performance. Na een opgave in de eerste race nam Nico Verdonck zowaar de leiding bij de start van race 2 maar een tegenvallende pitstop wierp de wagen terug naar de zevende plaats.
  • MF Racing
Voor de tweede manche van het jaar trok de GT Open Cup naar het circuit van Paul Ricard. Het deelnemersveld viel nog steeds wat magertjes uit maar de komst van ondermeer de PROsport Performance Aston Martin krikten het niveau op. De eerste race werd gewonnen door het duo  Manel Cerqueda/Dani Díaz-Varela (Baporo Motorsport Audi R8 LMS) niettegenstaande de constante aanvallen van de PZ Oberer Zürichsee Porsche van Bas Schouten en Niki Leutwiler. De Aston Martin van Verdonck en Gillion moest de strijd staken met elektrische problemen.

PROsport Racing - Aston Martin Vantage AMR GT4
PROsport Racing - Aston Martin Vantage AMR GT4
Bij de start van de tweede race nam Nico Verdonck zowaar de leiding en hij wist die ook te behouden tot bij de pilotenwissel. Het Aston Martin duo verloor veel tijd bij de pitstop en zakte weg naar de zevende plaats algemeen en vierde in de ProAm klasse. De zege ging naar de Ombra Racing Porsche van Aldo Festante.


Foto's: GT Open Cup
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in International GT Open op dinsdag 25 augustus 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Paul Ricard.
  • VR Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons