van der Horst

Paul Ricard: Xwift Racing Events Toyota wint dolle race

Xwift Racing Events - Toyota GR Supra GT4 Evo
Xwift Racing Events - Toyota GR Supra GT4 Evo
Lang heeft men niet moeten wachten op een eerste internationale zege bij Xwift Racing Events. Antoine Potty en Etienne Cheli wonnen op het circuit van Paul Ricard in de regen de tweede race voor de GT4 European Series. Kenny Herremans en Dante Rappange moesten met hun Camaro na technische problemen in de kwalificatie achteraan starten, zij klommen nog op naar de 25ste positie. Rodrigue Gillion (Spirit of Léman Aston Martin Vantage) eindigde op de 29ste positie.
De race startte op een droge piste maar tijdens de race begon het te regenen en de wedstrijd eindigde onder een stortbui. De meeste teams opteerden op hun wagens binnen te roepen om over te schakelen op regenrubbers, maar dat deed men bij Xwift Racing Events dus niet. De Toyota van Antoine Potty en Etienne Cheli kon zo de koppositie pakken en wist op het einde van de race de Hofor Racing by Bonk Motorsport BMW M4 van Gabriele Piana/Michael Schrey af te houden. De Code Racing Alpine A110 van Hugo de Sadeleer en Sandri Perissoutti pakte de laatste podiumplaats. Code Racing won tevens de ProAm klasse met de A110 van Antoine Leclerc en Loic Villiger, die elfde algemeen werden. De AVR-Avvatar Porsche 718 Cayman GT4 van Alban Varutti was opnieuw de beste in de Am klasse.

Foto: GT4 European Series
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA GT4 op zondag 4 juni 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Paul Ricard.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons