van der Horst

Paul Ricard: Yelmer Buurman bezorgt Mercedes de pole

Christodoulou - Buurman - Stolz
Christodoulou - Buurman - Stolz
Yelmer Buurman stuurde vanmiddag zijn Black Falcon Mercedes #4 naar de pole in de beslissende Q3 op een nog steeds erg warme omloop van Paul Ricard. Hij deelt de eerste startrij met de SMP Racing Ferrari, Davide Rigon kwam met een 1:56.473 slechts 31 duizendsten tekort voor de besttijd. Merkgenoot Alessandro Pier Guidi reed de derde chrono in de startnummer 50, vierde werd de Emil Frey Jaguar #14.
M-Sport - Bentley Continental GT3
M-Sport - Bentley Continental GT3
Eerste Belg op de grid is Maxime Soulet, Vincent Abril stuurde de Bentley in Q3 naar een achtste plaats. De Rowe Racing BMW van Maxime Martin zal als 12e aan de race beginnen, Alexander Sims zette de chrono neer op die auto. Frédéric Vervisch kreeg het stuur van de WRT Audi #2 in het laatste kwalificatiegedeelte en zette een 22e tijd neer, vijftien plaatsen daarachter vinden we de Lamborghini van Bertrand Baguette.

Saintéloc Racing - Audi R8 LMS
Saintéloc Racing - Audi R8 LMS
Dries Vanthoor lukte een 39e chrono in de WRT Audi #5, ook hij nam Q3 voor zijn rekening. Christian Kelders en co. mogen straks om 18u als 44e aan de race beginnen, drie plaatsen voor de Ferrari van ondermeer Louis Machiels. De Ferrari van Jacques Duyver werd 53e, de Lamborghini van Bernard Delhez 57e. Stefan Vancampenhoudt tot slot werd 58e in de BMW van Walkenhorst Motorsport.

--- Uitslag Kwalificaties Blancpain GT Endurance Cup Paul Ricard 2017 (PDF) ---

Foto's: Georges De Coster & Arne SimonsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Blancpain GT Endurance op zaterdag 24 juni 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Paul Ricard.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons