van der Horst

Paul Ricard: Zege voor BMW - Magnus wint Gold-klasse

Start GTWCE Paul Ricard
Start GTWCE Paul Ricard
De seizoensopener van de GT World Challenge Europe in het Franse Paul Ricard werd een prooi voor BMW. Jammer genoeg was de zege ditmaal niet Belgisch getint vermits WRT een grote kanshebber al vroeg verloor na een lekke band van Charles Weerts (#32). Augusto Farfus, Dan Harper en Max Hesse trokken in de M4 van Rowe Racing (#998) het laken naar zich toe, zij zegevierden voor de van pole vertrokken Iron Lynx Lamborghini #63 van Andrea Caldarelli, Matteo Cairoli en Mirko Bortolotti.
  • LTF
Proton Competition - Ford Mustang GT3
Proton Competition - Ford Mustang GT3
De laatste podiumtrede was voor Mercedes (GetSpeed #2 - Stolz, Schiller, Gounon) terwijl de troepen van Vincent Vosse zich getroost zagen met een vierde plek voor Maxime Martin, Valentino Rossi en Raffaele Marciello (BMW #46). Ook binnen de top tien: de Pro-Aston Martin van Comtoyou Racing (#007 - Drudi, Sorensen, Thiim) op P7 en de debuterende nieuwe Ford Mustang GT3 van Frédéric Vervisch, Christopher Mies en Dennis Olsen op P10. Onze landgenoot reed naar gewoonte een erg sterke openingsstint en wist zich van de 18e plek snel in de top tien te nestelen.

Podium Gold-klasse GTWCE Paul Ricard 2024
Podium Gold-klasse GTWCE Paul Ricard 2024
Nog een mooie prestatie was die van Gilles Magnus in de Saintéloc Audi #25. Hij reed samen met Fransen Jim Pla en Paul Evrard naar de dertiende stek algemeen, maar vooral, een knappe zege in de Gold-klasse: "We zijn met niet zoveel deelnemers in Gold, maar de kwaliteit is er wel. Ik reed de laatste stint en het was echt niet makkelijk, het kwam erop aan alles goed te 'managen'. Ik ben heel blij dat het gelukt is!".

Podium Bronze Cup GTWCE Paul Ricard 2024
Podium Bronze Cup GTWCE Paul Ricard 2024
Louis Machiels en zoon Jef finishten samen met Andrea Bertolini (AF Corse Ferrari #52) als 23e en ook zij zagen zich beloond met een podiumplaats. Zij werden tweede in de Bronze Cup, voor de Comtoyou Aston Martin #11 van Kobe Pauwels, John De Wilde en Job Van Uitert, die zo dus ook mee naar het ereschavot mochten. Voor de overige Aston Martin's van Comtoyou Racing werd het een moeilijke race, met een 41e plaats voor de nummer 21 (Sam Dejonghe, Matisse Lismont en Charles Clark) en een 46e stek voor de #12 (Nicolas Baert, Esteban Muth en Sebastian Ogaard).

WRT - BMW M4 GT3
WRT - BMW M4 GT3
Ook bij de pechvogels: Ugo De Wilde, die moest opgeven in de Saintéloc Audi #26, en zoals eerder gezegd één van de favorieten, de WRT BMW #32. Charles Weerts liep tijdens de openingsstint een lekke band op en dat veroorzaakte zoveel schade linksachter dat de BMW vroegtijdig werd geparkeerd in de pitbox. Dries Vanthoor en Sheldon Van der Linde kwamen zo dus niet aan rijden toe vandaag.

Foto's: Geert Franquet & Arne SimonsDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in GT World Challenge Europe Endurance op zondag 7 april 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Paul Ricard.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons