van der Horst

Paul Ricard: Zege voor Logan Sargeant in race 1

Logan Sargeant
Logan Sargeant
Logan Sargeant (R-ace GP) heeft zijn eerste zege in de Formula Renault Eurocup behaald tijdens de openingsrace op het circuit van Paul Ricard. De Amerikaan die van op de eerste rij van start ging, verraste bij de start de van op de pole vertrokken Max Fewtrell (R-ace GP) en werd niet meer bedreigd. Yifei Ye (Josef Kaufmann Racing) vervolledigde het podium.
Max Fewtrell pakte eerder in de morgen de pole voor die eerste race nadat hij na gisteren ook nu in de tweede kwalificatie weer de snelste tijd liet optekenen. De race ging pas van start na een extra formatieronde nadat Alexander Vartanyan (Arden Motorsport) niet correct stond opgesteld op de grid. Sargeant profiteerde van een slome start van Fewtrell om de kop van de race over te nemen en zou niet meer bedreigd worden. Voor onze enige landgenoot Max Defourny (MP Motorsport) zat de race er al op na slechts een ronde.

Achter de twee koplopers eindigde Yifei Ye als derde net voor Lorenzo Colombo (JD Motorsport), die Christian Lundgaard (MP Motorsport) voorbij was gegaan in de tweede ronde. Oscar Piastri, finishte als zesde voor Red Bull Junior Team rijder Neil Verhagen (Tech 1 Racing), Alexander Smolyar (Tech 1 Racing), Charles Milesi (R-ace GP) en Thomas Maxwell (JD Motorsport).

Foto: Logan Sargeant
 

 


Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zaterdag 14 april 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 4H Le Castellet.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons