Paul Ricard: Zeges voor Sultanov en Lucchini – Podia voor Van der Horst en Soenen

Luigi Lucchini - BMS Ferrari 458 GT3
In het kader van de Blancpain GT Series op Paul Ricard werden ook de derde en vierde manche verreden van de Blancpain GT Sports Club. Na de eerste manche in Monza was het deelnemersveld op Paul Ricard ondertussen aangedikt tot 22 wagens voor twee races van 45 minuten. Zeges algemeen waren er voor Sultanov en Lucchini. Op het moment van dit schrijven was er nog geen tussenstand voorhanden. Het waren in ieder geval twee geanimeerde races.
Sultanov versus Möller
Möller kon zijn pole met de Honda NSX in de eerste start van het weekend niet verzilveren en het was Lucchini die met zijn Ferrari 458 GT3 het snelst uit de startblokken schoot en een start-finish race achter zijn naam zette. Möller ging even later nog eens in de fout waardoor Strukanov en Sultanov de actuele leider in de tussenstand naar de vierde plaats verwezen. Maar de beide Russen maakten het nadien iets te bont in de strijd voor de zilveren medaille. Sultanov ging op een onnavolgbare manier voorbij zijn landgenoot die reageerde door hem er eenvoudig af te tikken. Strukanov kreeg een drive through en ook zijn landgenoot verdween in de buik van het klassement. Zodoende kreeg Möller zijn tweede plaats terug, maar Lucchini werd niet meer bedreigd terwijl Mario Cordoni met zijn Ferrari 488 GT3 van een zevende startplaats kon doorschuiven naar de resterende podiumtrede.

Gerard Van der Horst opnieuw in de prijzen
In de Klasse Titanium pakte Gerard Van der Horst na de openingsrace in Monza zijn tweede podium van het seizoen in zijn Lamborghini Huracan GT3 en werd derde na de Mercedes GT3 van Mowle en de Lamborghini GT3 van Malagamuwa. Ook onze landgenoot Louis-Philippe Soenen was in goede doen en won met zijn Ferrari 488 GT3 overtuigend de Iron Cup voor merkgenoot Lovat en de Lamborghini GT3 van Kleinbach.

Gerard Van der Horst - Lamborghini Huracan GT3 Evo
Bij de start van de tweede race werd de startorde van de eerste lijn wel gerespecteerd. De Russische polesitter Sultanov kon zijn Ferrari aan de kop van het peloton zetten voor de Honda NSX van Möller die de tweede chrono had gedraaid tijdens de tweede kwalificatie. Nog in de eerste ronde ging onze landgenoot Soenen aan het spinnen midden het peloton en werd als bij wonder niet geraakt. Even zagen we Möller aan de leiding, maar door zijn gewaagd inhaalmanoeuvre kreeg hij een drive through aan zijn broek. Hij kon zich nadien nog terug vechten naar een vijfde plaats. Sultanov kreeg hierdoor de eerste plaats terug in handen maar kreeg felle oppositie van Lucchini die met zijn Ferrari na een ultieme inhaalpoging rechtdoor ging en zijn wagen aan de kant moest zetten. McKansy kon in de strijd om de tweede plaats zijn Lamborghini in extremis nog voorbij merkgenoot Zwinger sturen.

Zege in Iron Cup voor Louis-Philippe Soenen
In de Iron Cup won Steve Earle in zijn Ferrari voor merkgenoten Soenen, die goed terug vocht na zijn uitschuiver en Lovat. In Titanium is de concurrentie bijzonder zwaar en de winnaar McKansy werd in zijn Ferrari zelfs tweede algemeen voor de Mercedes van Mowle die vierde algemeen werd. Gerard Van der Horst zat minder goed in de race dan tijdens de eerste wedstrijd en werd ditmaal vijfde.

Foto’s: RIP & Van der Horst Motorsport

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Blancpain GT Sports Club op maandag 3 juni 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Paul Ricard.